Snelle lunchboxrecepten

Uitgelichte afbeelding - wordpress 707x400 - 5 snelle lunchboxrecepten
Deze 5 snelle lunchboxrecepten zijn lekker en gezond!

Het zijn ideale recepten om je dagelijkse boterhammetjes te vervangen voor een heerlijke lunchboxmaaltijd naar je werk. De recepten voldoen aan een volledige lunchmaaltijd en zorgen dat jij weer vol energie te middag in kan.

Alle recepten zijn binnen 15 minuten te maken!

* Alle recepten zijn vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Lunchboxrecept 1

Groene aspergesalade met Serranoham en grapefruit

Groene asperge salade met Serranoham en grapefruit- afbeelding-wordpress1028x682-logo

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

  • 100 gram veldsla
  • 1 grapefruit
  • 1 bos groene asperges (225 gram)
  • 1 avocado
  • 8 plakken Serranoham
  • verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout
  • handje cashewnoten

Dit is ook handig:
een lunchbox 😉

Hoe maak je het?

  1. Snij het onderste stuk (⅓) van de groene asperges eraf en gooi weg.
  2. Snij de overgebleven asperges in stukken van 4 cm.
  3. Wok de asperges in een koekenpan met kokosolie beetgaar.
  4. Maak de grapefruit schoon en snij het vruchtvlees eruit. Zie hier hoe je dat kunt doen.
  5. Bewaar wat sap van de grapefruit.
  6. Snij de avocado’s in blokjes.
  7. Snij de basilicum in smalle reepjes.
  8. Meng voor de dressing 3 eetlepel olijfolie met 2 eetlepels balsamicoazijn en wat sap van de grapefruit, peper en zout.
  9. Pak een lunchbox en doe hierin de sla, beleg met Serranoham, avocado, grapefruit en groene asperges. Garneer met vers gesneden basilicum en cashewnoten. Sluit de box goed af.
  10. Neem de balsamicodressing apart mee.
  11. Klaar om mee te nemen & jij kunt uitkijken naar een heerlijke lunch op je werk of waar dan ook!

Lunchboxrecept 2

Wrap met rosbief

Wrap met rosbief - afbeelding-wordpress1028x682-logo
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel olie (kokosolie)
  • 4 eitjes (voor gebakken omelet)
  • 8 plakken rosbief(verse van de slager)
  • 4 blaadjes sla (bijv. ijsbergsla)
  • Guacamole van 2 avocado’s (of bij weinig tijd plakken avocado)
  • 4 augurken
  • ¼ komkommer
  • 8 cherrytomaatjes

Dit is ook handig:
cocktailprikker en een lunchbox 😉

Hoe maak je het?

  1. Bak 4 kleine omeletjes in olie.
  2. Snij de augurken in dunne plakken en de komkommer in dunne plakjes.
  3. Maak guacamole, of snij de avocado in dunne plakjes.
  4. Dan is het al tijd om de wraps te maken. Leg twee plakken rosbief over elkaar op een plank, leg daarop de omelet, een slablaadje, schijfjes komkommer en augurk en tot slot de guacamole.
  5. Vouw dicht en houd het bij elkaar met een cocktailprikker. Leg ze in je lunchbox samen met wat cherrytomaatjes.
  6. Klaar om mee te nemen & jij kunt uitkijken naar een heerlijke lunch op je werk of waar dan ook!

Lunchboxrecept 3

Pizza omelet met chorizo en champignon

2

Voor: 1 persoon
Bereidingstijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

  • 3 eieren
  • 3 plakjes chorizo, dungesneden plakjes* (liefst van de slag en biologisch)
  • 5 champignons, in plakjes gesneden
  • olie (kokosolie)
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 tomaat

*In dit recept koos ik voor gedroogde chorizo, omdat de slager aangaf dat dit ook lekker kan zijn wanneer je het kort bakt. Als de worst wat kleiner is, dan kun je er dus meerdere plakjes van af snijden.

Dit is ook handig:
een lunchbox 😉

Hoe maak je het?

  1. Smelt wat kokosolie in een koekenpan.
  2. Doe de champignons in de pan en laat dit ze bruin bakken.
  3. Leg daarna de plakjes chorizo in de pan en laat kort de olie eruit komen.
  4. Giet de geklutste eieren erbij en laat bakken tot het ei gaar is. Deze omelet kun je ook aan twee kanten bakken. Als je ziet dat de omelet gedraaid kan worden, pak je een deksel en schuif je hier de omelet op en kantel je de omelet terug om in de pan.
  5. Even kort bakken en klaar! Leg hem in je lunchbox.
  6. Neem de tomaat los mee en snij in plakjes wanneer je gaat lunchen.
  7. Klaar om mee te nemen & jij kunt uitkijken naar een heerlijke lunch op je werk of waar dan ook!

Lunchboxrecept 4

Mambo mango salade

mambo mango salade - afbeelding-wordpress1028x682-logo
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig?

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • handje koriander
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • peper en zout naar smaak
  • Optioneel als je van pittig houdt: 1 kleine rode peper

Dit is ook handig:
een lunchbox 😉

Hoe maak je het?

  1. Kook de 2 eieren.
  2. Lepel de avocado uit en snij in stukjes. Doe deze in een lunchbox.
  3. Snij de mango en komkommer in blokjes en deze er ook bij.
  4. Snipper de rode ui en voeg ook toe in de lunchbox.
  5. Pak een handje verse koriander en snij dit fijn.
  6. Strooi dit over het mengsel mango, komkommer en ui.
  7. Pompoenpitten kun je er over heen strooien.
  8. En knijp het sap van 1 limoen uit over de salade.
  9. Meng goed en klaar! Neem het gekookte eitje los mee.
  10. Klaar om mee te nemen & jij kunt uitkijken naar een heerlijke lunch op je werk of waar dan ook!

Lunchboxrecept 5

Romige tonijnsalade

Romige-tonijnsalade-wordpressformaat

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesnipperd
  • ½ rode ui, fijngesnippers
  • 1 blikje tonijn
  • guacamole gemaakt van 1 avocado (bijv. Guacamole Picante)
  • sap van een halve citroen
  • Optioneel: een rode peper, als je van pittig houdt!

Dit is ook handig:
een kom

Hoe maak je het?

  1. Snipper de halve rode ui en stop in een kom (om het scherpe van de rode ui eraf te krijgen, kun je het even in rode wijnazijn zetten)
  2. Halveer de 10 cherry tomaatjes en stop ze bij de rode ui in de kom
  3. Snijd de bleekselderijstengels in dunne schijfjes en stop het in de kom
  4. Laat het blikje tonijn uitlekken en doe het ook in de kom.
  5. Meng het goed door elkaar.
  6. Prak als laatste de avocado fijn, zodat je een guacamole krijgt. Doe hier het sap van een halve citroen bij.
  7. Bewaar dit mengsel eventueel los en meng het tijdens de lunchtijd door de tonijn en groenten.
  8. Klaar om mee te nemen & jij kunt uitkijken naar een heerlijke lunch op je werk of waar dan ook!