Woehoe! Zo blij zijn we dat we deze heerlijke avocado limoentaart mogen delen. Niet alleen om aan jou te laten zien hoe lekker glutenvrij, suikervrij en lactosevrij is. Ook om iets te vieren.
In deze video heb je kunnen zien dat we een belofte aan je deden. Het doel wat we hier benoemden, hebben we gehaald.
Nicole pakte afgelopen week haar moment om het bijzondere nieuws aan Stijn te vertellen.
Kijk maar hier >
Wij zijn heel benieuwd of jij deze taart gaat maken. Mooi project voor het weekend, toch? We horen het heel erg graag van je, bijvoorbeeld via Facebook of via Youtube.
Laat ons weten & zien met wie je ervan gesmuld hebt!
Succes 🙂
Je Foodbuddies, Nicole & Stijn
PS Je zou ons een onwijsgroot plezier doen als je vandaag nog dit recept deelt met een vriend. Zoals je weet zijn wij op missie om 10.000 Nederlanders zich weer super FIT & SLANK te laten voelen voor ALTIJD. Zonder moeite en met eten om je vingers bij af te likken.
En jij kunt ons daarbij helpen. Kopieer de URL of gebruik de share buttons onderaan de pagina.
PSS. Ohhh natuurlijk, jij wilt het recept!
Hieronder staat hij voor je klaar.
Avocado limoentaart
Voor 1 taart(je)
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe avocado’s
- 2 limoenen (geraspte schil + sap)
- 2 eetlepels kokosmeel of kokosrasp (dit zorgt voor de ‘vastigheid’ in het avocadomengsel)
- 1 eetlepen kokossuiker of honing
- 125 gram rauwe walnoten
- 10-12 Deglet Nour dadels (= kleinere dadels of 6 Medjoul dadels)
Voor de “culicool” crèmelaag:
- 1 blik kokosmelk*
- 1 eetlepel limoensap
- 1/2 theelepel vanille-extract of een vers vanillestokje
- Garnering: 20 gram walnoten
*Gebruik uiteraard een kokosmelk die geen toevoegingen heeft. Hij moet ook vol-vet zijn. Anders kun je het nooit stijf kloppen. Het merk wat ik hiervoor gebruik is van Aroy D. Dit is helaas niet biologisch, maar het heeft geen toevoegingen! Aroy D heeft verschillende varianten. Let erop dat je de cream koopt. Deze heeft het hoogste vet-gehalte en werkt het beste.
Dit is ook handig:
een keukenmachine
een taartvorm van 20cm doorsnede (groter kan ook, maar dan wordt hij minder hoog)
Hoe maak je het?
Voorbereiding:
Zet een dag vooraf je de taart gaat maken de kokosmelk in de koelkast. Het heeft een nacht nodig om in te dikken.
- Bedek de bodem van de taartvorm met een bakpapiertje. Het is niet perse nodig, want je gaat de taart niet afbakken. Alleen zo plakt de taart niet aan de bodem 😉
- Ontpit de dadels
- Hak de walnoten fijn, samen met de ontpitte dadels. Het beste kun je dit doen met een keukenmachine. Dit is de deegbodem van de taart.
- Doe dit mengsel in de springvorm en druk het plat. Eventueel druk je het aan met een lepel.
- Je kunt er voor kiezen om het keukenmachine schoon te maken, maar hoeft niet. (Dat scheelt weer afwas!)
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in het keukenmachine.
- Doe dan de limoenrasp, het limoensap, het kokosmeel en de kokossuiker/honing erbij en laat draaien tot het een mooie gladde substantie is geworden.
- Altijd belangrijk om even te proeven. Wil je het zuurder hebben, voeg dan limoensap. Wil je het zoeter? Voeg dan honing toe.
- Spatel nu het avocadomengsel op de walnotenbodem en smaak glad.
- Zet de vorm voor minstens 2 uur in de vriezer.
Dan is het tijd voor de crèmelaag!
Hoe maak je dat?
- Haal het blik kokosmelk na een nacht uit de koelkast.
- Maak het blik open en schep de dikke witte room uit het blik.
- Schep ook 1 grote eetlepel van het vocht uit het blik en voeg dit toe aan de room.
- Voeg de limoensap en vanille toe.
- Mix het met een garde door elkaar totdat het een lekker luchtig geheel is geworden.
- Dan is het moment om de taart af te maken:
- Na 2 uur vriezen haal je de taart uit de vriezer en spatel je de Culicool crèmelaag mooi op de taart.
- Garneer met wat gehakte walnoten en smullen maar!
- Eet smakelijk!
Let op bij het serveren:
De taart kan behoorlijk bevroren zijn. Laat hem dus even ontdooien (als je geen ijstaart wilt), maar niet te lang. Geen garantie dat hij overeind blijft 😉
Ga lekker smullen met vrienden en familie!