Zo af en toe houden wij ook van een lekker zoet baksel. Dat mogen we niet ontkennen. Dan wel met de natuurlijke suikers. Zoals banaan & honing!
Sinds dat wij ons eetpatroon hebben veranderd is onze zoete trek echt duidelijk minder geworden. Al doen zich soms situaties voor dat je gewoon wel trek hebt in een zoete snack. Bij de thee of als tussendoortje.
Vorige week heb ik, Nicole, deze bananentaart gemaakt. De ingrediënten hebben veel weg van een bananenbrood. Alleen door het gebruik van een ronde vorm ziet het eruit als een taart!
Kwam dat even goed uit toen ik een vriendin van me in Malaga bezocht. Ze had me uitgenodigd voor een “coffeebreak”.
Ze heeft ook eigen online-bedrijf. Het heet Coffeebreak and chocolatecake.
Dus ik zei: “Ik zorg wel voor de chocolatecake!”
Ze inspireert mensen om regelmatig eens stil te staan bij jezelf. Waarom doe je wat je doet, waar houd je van en waar ben je gepassioneerd over.
En waarom doen we niet gewoon met een koffie en chocoladetaart? 😉
Dat is natuurlijk ook symbolisch, maar wij brachten het in werkelijkheid.
Ik inspireerde haar weer met mijn verantwoorde “chocoladecake”.
Zo dat was een mooie win-win!
En zo zaten we dan:
Maar goed, jij wil natuurlijk het recept!
Hieronder staat hij voor je klaar.
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten wat je van het recept vindt als je het gemaakt hebt.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Bananentaart met walnoten en chocolade
Voor 1 taart(je)
Wat heb je nodig?
- 3 bananen (ongeveer 350 gram)
- 3 eieren
- 150 gram meel (voorkeur amandelmeel)
- 4 eetlepels kokosrasp
- 1 eetlepel honing
- 75 gram walnoten
- 25 gram kokosrasp
- 50 gram pure chocolade
Dit is ook handig:
een keukenmachine
een taartvorm van 20cm doorsnede (groter kan ook, maar dan wordt hij minder hoog)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breek de bananen in stukjes en doe in een mengkom of een keukenmachine als je dat hebt.
- Voeg de eieren en het meel toe en pureer met een keukenmachine (of staafmixer) tot het mooi romig is.
- Voeg kokosrasp, honing, de walnoten en de pure chocolade toe en mix het nogmaals. (Bewaar wel iets van de chocolade en ook een paar walnoten) Mix het nogmaals er doorheen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Doe het beslag in de taartvorm en steek aan de bovenkant nog wat walnoten.
- Bak het af in 30 tot 40 minuten.(dit is afhankelijk van welke oven je hebt. Een elektrische of een heteluchtoven.) Controleer tussendoor of hij aan de bovenkant niet te snel bruin wordt.
- Garneer met chocola.
- Eet smakelijk!