Met bloemkool kun je eindeloos variëren. Maak er bijvoorbeeld eens bloemkool rijst van. Het is supereasy te maken. Het is ook nog eens koolhydraatarm en smaakvol.
Wie had dat gedacht, dat ik zoveel bloemkool zou eten. Als kind moest ik er niets van hebben. Nu vind ik het op zoveel manieren lekker! Bloemkool rijst rauw smaakt heerlijk bij een heerlijke stoofpot, zoals de appelpruimenstoofpot met schouderkarbonade.
Nog lekkerder is om de rauwe bloemkoolrijst wat aan te maken met goede olijfolie en wat zout.
Of je maakt er een nasi-gerecht van. Bak het met wat nasikruiden en groenten.
Zo heb je een koolhydraatarme makkelijke maaltijd.
Voor kinderen is dit trouwens een toegankelijke manier om met de echte smaak van bloemkool kennis te maken. Wij zijn fan!
Bloemkoolrijst is supereasy te maken. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Bekijk de video maar!
Bloemkool rijst
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Wat heb je nodig?
- 1 (of 1/2 bloemkool)
De hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van wat je er mee gaat doen.
Wat ook handig is:
een keukenmachine*
of een rasp (alleen is dat wel een karwei)
* Gebruik het mes-opzetstuk van het keukenmachine.
Hoe maak je het?
- Hak de bloemkool grof en doe de stukken in de keukenmachine. Vergeet de stronk van de bloemkool niet, die kun je namelijk gewoon eten en die kan ook in de keukenmachine erbij.
- Hak de bloemkool fijn totdat je korreltjes ‘rijst’ overhoudt.
- En klaar!
- Bak het kort aan met wat kruiden of serveer het rauw bij een lekkere stoofpot, zoals rendang of deze zoete stoofpot. Ook kun je het meekoken in een heerlijke curry.
TIP:
Bak de bloemkoolrijst met nasikruiden, doe er wat Oosterse wokgroenten bij & je hebt een Culicoole Nasi.