Deze snack is superlekker voor bij de koffie. Makkelijk te maken & ook voor kinderen is dit een ideaal “snoepje”. Helemaal lactosevrij, suikervrij en glutenvrij!
Sinds 3 jaar maak ik koeken of andere lekkernijen gewoon zelf. Alle verpakte producten bevatten vaak toevoegingen, waarvan je de naam niet eens uit kunt spreken. Dit wil je zeker niet aan je kinderen geven, aangezien ze dan op jonge leeftijd al in aanraking komen met de verslavende geraffineerde suiker.
De buurman nodigde ik uit voor koffie & om de Bounty bitterbal te proeven.
Ja, BOUNTY BITTERBAL klinkt cool he! Niet zelf bedacht, maar door Culicooler Jacqueline. Een toffe variant op de zelfgemaakte bounty. Zij serveerden het voor haar kinderen.
Op het dakterras stapte ik met camera op Stijn af en verrastte hem met deze lekkernij.
In de video vertel ik overigens een geheimpje van Stijn…
…oeps en Stijn verklapt ook nog iets.
Check it out!
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten als jij “de bitterballen” gemaakt hebt. Tof als je een reactie achterlaat.
Je mag dit lekkere blogrecept uiteraard ook delen met je vrienden op facebook.
Cool als je hastag #culicoolgenieten gebruikt!
je Foodbuddies, Nicole & Stijn

Bounty Bitterbal
Wat heb je nodig?
- 50 gram kokosrasp
- 8 grote medjouldadels (of 12 kleine)
- 2 eetlepels water
- 50 gram pure chocolade*
*Koop zo puur mogelijk (minimaal 72%) & mocht je absoluut geen lactose, kijk dan altijd goed op het etiket. In deze video leg ik je uit hoe je lactosevrije chocolade kunt herkennen. Wellicht interessant voor je!
Dit is ook handig:
een keukenmachine
Hoe maak je het?
- Doe de kokosrasp in de keukenmachine samen met de dadels en 2 eetlepels water. Mix het door elkaar.
- Vorm er ‘bitterballen’ van en leg ze 10 min in de vriezer leggen.
- Smelt ondertussen de 50 gram pure chocolade au-bain-marie.
- Haal de ‘bitterballen’ eruit en doop ze in de chocolade en je legt ze weer 10 min in de vriezer.
- Haal ze eruit en klaar zijn je Bounty Bitterballen!
- Eet ze direct op. Of bewaar in de koelkast om ze op een ander tijdstip op de dag zelf nog te eten. Je kunt ze ook in de vriezer laten liggen en ze in de ochtend eruit halen, als je ze overdag wilt eten.
- Eet smakelijk!