Wist je dat zoete aardappel een hele gezonde groente is?
Zoete aardappel
De zoete aardappel, oftewel de bataat: superlekkere groente om je vingers bij af te likken!
Yep, je lees het goed. Het is een groente.
Het is geen familie van de in Nederland veel gegeten ‘pieper’.
De zoete aardappel heeft een lage glycemische index. Goed nieuws dus ook voor mensen met suikerziekte (diabetes type 2).
Snelle Koolhydraten
Een suikerpatiënt is genoodzaakt om minder snelle koolhydraten te eten om de suikerspiegel beter te kunnen reguleren.
De suikers die je lichaam uit de vezelrijke bataat haalt worden pas verteerd in je dikke darm, en niet zoals de meeste (snelle) suikers in de hoger gelegen spijsverteringsorganen. Dit is mede de reden dat je suikerspiegel niet zo schommelt bij het eten van bataat.
Goed nieuws dus van deze oranje vriend!
Eet jij hem al regelmatig?
Zeker doen. Het is lekker en hij geeft voor iedereen de juiste energie en hij zorgt dat je buikje goed gevuld wordt. Voor ons is het de vervanger van een “gewone aardappel”.
Goed, wil je aan de slag met recept Calzone omelet met zoete aardappel. Check hieronder.
Heerlijk als avondmaaltijd.
Geniet van deze calzone omelet! 🙂
Je Foodbuddie, Nicole
RECEPT: Calzone omelet met zoete aardappel
Bereidingstijd: 20 minuten voorbereidingstijd
Voor: 2 personen
Wat heb je nodig?
- 3 eieren
- 200 gram zoete aardappel
- 100 gram broccoli
- 1/2 rode ui
- 1 eetlepel kerriekruiden
- 4 slablaadjes
- olijfolie
- peper & zout
- Garnering: zonnebloempitten
Dit is ook handig:
- Een keukenmachine
- een koekenpan
Hoe maak je het?
- Maal de broccoli en rode ui fijn in het keukenmachine.
- Maak rasp van de zoete aardappel met een rasp of gebruik het raspopzet van het keukenmachine.
- Verhit olie in een koekenpan. Bak hierin de broccoli, rode ui en zoete aardappelrasp. Voeg er wat kerriekruiden bij. Roerbak het ongeveer 5 minuten. Het is snel klaar aangezien het heel fijn geraspt is.
- Als het klaar is, schep je het even op een bord.
- Bak in dezelfde pan een omelet van 3 eieren. Doe er wat peper en zout op voor de smaak.
- Snij de omelet doormidden.
- Pak een bord. Leg hierop 2 slabladeren. Daarbovenop een halve omelet. Schep dan de helft van het aardappelraspmengsel erop. Strooi er nog wat zonnebloempitten over.
- Vouw de omelet dicht en klaar is je calzone-omelet! Doe dat twee keer voor 2 personen.
😉 - Eet smakelijk!