Ons nichtje Mika, ofwel Chef Canela, weet wel raad met kaneel. Haar recept is echt een cadeautje om te serveren, vol verrassingen! En uiteraard is dit dessert glutenvrij, suikervrij en lactosevrij.
Wat was het leuk om met haar een video op te nemen. Wat een lol hebben we gehad, zoals je kunt zien in de video.
Een vraag die we overigens vaak krijgen is: Hoe kun je nu zorgen dat je kinderen mee eten?
Tja, je weet (vast ook uit je eigen kinderjaren) dat kinderen niet altijd alles lusten. Helaas kunnen we niet uit eigen ervaring spreken hoe als ouder dit aan te pakken.
Natuurlijk is smaak iets persoonlijks. Soms moet je wennen aan een nieuwe smaak. Ofwel, een kwestie van vaker eten.
Dat is iets wat je kunt stimuleren bij kinderen. Ook kun je ze positief beïnvloeden. Dat weet ik dan wel weer als trotse tante.
Betrek jij kinderen bij het koken bijvoorbeeld?
Mijn TIP:
Laat ze meehelpen & vertel ze de juiste dingen.
Daarmee bedoel ik: Spreek het uit als je iets lekker vindt & zwijg als jij iets niet lekker vindt.
Kinderen kopiëren namelijk graag 😉
Laat ze zelf oordelen, voordat jij dat al gedaan hebt.
Zo zorg je dat kids zeker mee kunnen eten.
Oke, tijd voor de video!
Ons nichtje van 10 jaar was bij ons in Malaga & ze wilde graag voor ons en JOU koken.
Sinds ik haar ken (nu zo’n 8 jaar), betrek ik haar bij het koken. De ene keer maken we een smoothie, de andere keer een cake.
Tijdens een logeerpartij hielp ze mij altijd door iets te snijden in de keuken. Dit keer was zij de chef op ons dakterras & mocht ik haar helpen.
Althans, ze doet graag alles zelf.
Dat zie je wel in video 😉
Of dat haar allemaal goed afgaat?
Niet als Mika stond ze voor de camera.
Nee, als Chef Canela.
Deze naam word je wel duidelijk als je de video ziet 😉
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten als jij “Canela’s Violet pannenkoek” gemaakt hebt. Tof als je een reactie achterlaat.
#culicoolgenieten
Mika zou het heel tof vinden als je haar video een LIKE geeft!
je Foodbuddie, Nicole
PS. En lieve Mika, als je dit leest: “Het was supercool om samen met je te koken. Zo heb ik mijn liefde voor koken & eten op je kunnen overdragen!”
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met de Canela’s Violet pannenkoek dan vind je hieronder het recept.
Canela’s Violet pannenkoek
Voor 1 dessert om te delen (met twee personen)
Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoek:
- 1 banaan
- 2 eieren
- eetlepel olie (kokosolie)
- En uiteraard kaneel (en best veel zoals je in de video kunt zien!)
Voor de Violet milkshake, als topping (en je houdt er ook nog 2 glazen van over):
- 1 eetlepel kaneel
- 100 gram aardbeien
- 100 gram bosbessen
- 250 ml amandelmelk (gebruik de ongezoete variant!)
Voor de vulling & topping:
- 2 aardbeien
- 6 bosbessen
- En natuurlijk: kaneel
Dit is ook handig:
een blender
een pan
Hoe maak je het?
De banaanpannenkoek:
- Prak de banaan goed fijn.
- Voeg de twee eieren toe en meng goed.
- Doe de olie in de pan.
- Giet het mengsel (eventueel in twee keer) in de pan en bak de pannenkoek op middelhoog vuur. Draai het na 2 minuutjes om en klaar!
- Leg het op een bord.
De Violet milkshake:
- Snij de banaan & aardbeien in stukjes en doe ze in de blender.
- Voeg daarbij de bosbessen & kaneel.
- Schenk daarna de amandelmelk in de blender & blenden maar.
- Controleer op smaak & kleur. De bedoeling is natuurlijk een violetkleur 😉 (Je kunt hiervoor ook de truc van Stijn proberen, zie video)
- Schenk een deel van de milkshake in twee glazen & bewaar de rest voor het afmaken van het dessert.
Dessert afmaken & opdienen:
Tip: Bekijk voor dit deel zeker de video. Chef Canela had een speciale vouwtruc.
- Snij de aardbeien dwars doormidden.
- Dip de aardbeistukjes in de milkshake en leg ze in het midden van de pannenkoek.
- Snij de pannenkoek 4 keer, vanuit halverwege de pannenkoek naar de buitenzijde.
- Vouw de vier delen naar het centrum van de pannenkoek & houd dit goed vast (of vraag hierbij hulp, zoals Mika deed). Jaja, nu wordt het ingewikkelder.
- Schenk dan de milkshake over de gevouwen pannenkoek. Doe het zo, dat je de pannenkoek niet meer kan zien.
- Garneer met wat bosbessen en “lost but not least”: strooi er kaneel over!
- Tijd om op te dienen & te delen met iemand.
- Eet smakelijk!