Catalaanse specialiteit in St. Feliu de Guixols

Vandaag op zoek naar een Catalaanse specialiteit.

In het Spaanse St Feliu de Guixols. Exact dat wij er waren, februari, waren de Erizos (zee-egels) beschikbaar.

Zee-egel?! Yes, voor ons ook de eerste keer. Uit nieuwsgierigheid op zoek gegaan!

Culicool on the Road (#COTR)

Met het prachtige boek Culinaria Spanje reizen we Catalonië door voor onze serie Culicool on the Road. Op zoek naar lokale & Culicoole gerechten. Indien ze niet Culicoolproof zijn, dan maken we ze vrij van gluten, lactose en geraffineerde suiker.

Natuurlijk is het ook leuk om bij lokale inwoners te vragen wat de specialiteit is. Na het drinken van koffie, vroegen we de eigenaresse wat typisch is van deze streek.

Op een briefje schreef ze: “Erizos”.
Dat zijn zee-egels.

En zo begon onze zoektocht.

Op zoek naar Erizos

Op zoek naar deze Catalaanse specialiteit. In het Spaanse St Feliu de Guixols.

Even hield ik Stijn voor de gek. Tja…zo kreeg ik hem tenminste mee de berg op. 😉

Wat een prachtig uitzicht!

Goed, daarna startte onze zoektocht.
Pfff…dat ging niet helemaal soepel.

Je zou toch denken dat een lokaal gerecht op iedere hoek van de straat te vinden is.
Nou, deze dus niet!

Of lag het aan ons Spaans?
Haha!

Benieuwd hoe deze zoektocht afloopt?

Bekijk nu aflevering 2 van “Culicool on the road” in Catalonië.

Wil je meer zien van CULICOOL ON THE ROAD?

Abonneer je gratis op ons Youtube-kanaal:


Zie hier Erizos de mar = zee-egels