De gevulde aubergine met Turkse touch van Nadine is echt smullen. De combinatie van de gehaktvulling en de twee sauzen zijn heerlijk! En deze paleo-versie is ook nog eens gezond.
Als mijn vriendin Nadine en ik afspreken dan koken we vaak samen. Al een paar keer heeft Nadine mij haar favoriete recept geserveerd. Het werd nu tijd om dit voor jullie te doen!
We nemen je mee in de Turkse keuken. Haar variant hebben we wel iets aangepast zodat hij in de paleo lifestyle past.
Voor Nadine was dit nieuw.
Zie in de video wat ze er van vindt.
Zou ze de paleo-variant lekker vinden?
In de video laat Nicole & Nadine zien hoe deze Gevulde aubergine met “Turkse touch” in een gezellige sfeer te maken is:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke wereldgerechten wij nog meer mogen maken voor jullie.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met deze Gevulde aubergine met “Turkse touch” dan vind je hieronder het recept.
Gevulde aubergine met “Turkse touch”
Bereidingstijd: 50 minuten (waarvan 30 minuten oventijd)
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 4 (Turkse) aubergines (Turkse aubergines zijn langer en dunner)
- 300 gram kalfsgehakt
- 2 uien
- 2 knoflookteentjes
- 3 tomaten
- 250 gram champignons
- 1 groene (Turkse) peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel oregano
- peper en zout
- peterselie
Sauzen:
- Turkse tomaten puree (zoet)
- Turkse tomaten puree (pittig)
- yoghurt (geitenyoghurt)
Dit is ook handig:
ovenschaal
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snij de aubergine doormidden. Schil de aubergines met een dunschiller in de lengte. Laat na elke baan zonder schil een baan met schil zitten.
- Strooi er zout over en laat even zo liggen. Dep daarna het vocht eraf. (of gebruik de methode zoals Nadine aangeeft in de video)
- Doe 5 eetlepels kokosolie in een pan. En bak hierin de aubergine. Eigenlijk frituur je ze als het ware. Het vruchtvlees van de aubergine moet zacht worden, zodat je het makkelijk kunt “onthollen”.
- Rul het gehakt tot al het vocht verdampt is.
- Pel en snij de ui in stukken, snij de champignons in grove stukken & snij 1 tomaat in vieren. Doe deze drie ingrediënten in een keukenmachine en maak het fijn.
- Voeg toe aan het gehakt en laat circa 5 minuten sudderen.
- Nu is het tijd om op smaak te brengen. Voeg naar eigen smaak kruiden toe. Wij deden er een teentje knoflook in, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 eetlepel oregano toe en fijngesneden halve Turkse peper.
- Verdeel het gehaktmengsel over de aubergines. Snijd de rest van de tomaten in 8 mooie plakken. Garneer elke aubergine met een plak tomaat.
- Zet aubergines voor ongeveer 20/25 minuten in de oven.
- Nu kun je de sauzen maken. Voor de eerste saus verwarm je de twee soorten tomatenpuree’s in een pannetje met water. Voeg naar gewenste dikte water toe.
Voor de tweede saus plet je drie knoflookteentjes en snij ze fijn. Voeg dit toe aan 5 eetlepels geitenyoghurt en meng goed. - Zodra de tomaten op de aubergine goed zacht zijn geworden, is het tijd om te serveren.
Leg de aubergine op bord en serveer er beiden sauzen overheen. - Eet smakelijk!