“Heb je al een lekker recept gevonden voor Spaghetti Bolognese?”, aldus Eveline. Al een tijdje wachtte deze Culicooler op onze gezonde variant van dit heerlijke traditionele recept. En nu is het zover!
Traditionele gerechten kun je in een gezond eetpatroon nog steeds eten. Wij geven ze graag een “culicool jasje”, zodat je je ermee fitter, slanker en gezonder kan voelen.
Spaghetti bestaat in de meeste gevallen uit meel van graan. Ofwel het bevat gluten. Dat proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, omdat wij hebben gemerkt dat we ons daar lekkerder bij voelen.
Toch is het nog steeds mogelijk om spaghetti te eten 🙂
Als je een spiralisnijder, zoals deze van Lurch, in huis hebt, dan heb je binnen een minuut van een courgette mooie lange spaghettislierten gemaakt.
Je kunt ze rauw eten, stomen, koken of gewoon even snel wokken. Wij eten ze het liefst rauw.
Tja, en dan de saus. Nicole heeft een superlekker recept voor je. Zonder pakjes of zakjes.
Een bouillonblokje is niet nodig. Zij heeft een speciaal ingrediënt gevonden, die lekkere zoute smaak geeft.
Bekijk nu hoe Nicole de Spaghetti Bolognese Culicool Style maakt:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten of jij onze variant van Spaghetti bolognese lekker vindt!
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Spaghetti Bolognese Culicool Style*
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten (waarvan 45 minuten sudderen van de saus)
Wat heb je nodig?
- 250 gram rundergehakt
- 1 eetlepel kokosvet
- 50 gram pancetta (geeft een bijzonderlekkere zoute smaak. Je kunt plakjes kopen, of en blok af laten snijden bij de slager)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 1 stengels bleekselderij
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 laurierblad
- 3 grote tomaten
- olijfolie
- Optioneel zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
- 1 courgette
Dit is ook handig:
een spiraalsnijder
een keukenmachine
Hoe maak je het?
- Verhit een pan met kokosolie.
- Indien je een blok pancetta hebt gekocht, dan maak je hier eerst blokjes van.
- Bak eerst de pancetta voor 1 minuut. Voeg het gehakt toe en vak voor ongeveer 5 minuten.
- Schil ondertussen de wortel. Snij deze in grove stukken. Doe hetzelfde met de ui en bleekselderij. Plet de knoflook en haal de schil eraf.
- Doe de wortel, ui, bleekselderij en knoflook in het keukenmachine en maal het fijn. (Indien je geen keukenmachine hebt, kun je zelf ook fijn snijden.)
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de groenten op matig vuur en voeg de oregano toe.
- Snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de groenten samen met tomatenpuree, gehakt, pancetta en laurierblad.
- Breng aan de kook en vervolgens tot een sudderen voor ongeveer 45 minuten.
- In de tussentijd kun je de peterselie fijnhakken en maak je spaghetti van de courgette. (wij hadden de schil van de courgette eraf gehaald, zodat het bijna echt spaghetti lijkt. Ook ideaal bij kinderen. groen schikt soms af 😉 )
- Check of de saus op smaak is. Optioneel: breng op smaak met zout en peper.
- Als de saus klaar is, is het tijd om op te dienen. Besprenkel de spaghetti met wat goede olijfolie en serveer op het bord. Schep hier een goede schep saus eroverheen.
- Garneer met verse peterselie.
- Eet smakelijk!
* Dit recept is vrij van gluten, vrij van zuivel en vrij van geraffineerde suikers.