Wow, wat ben ik enthousiast over dit nieuwe recept. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, noten, kokosrasp etc.
Strooi het over een heerlijke fruitsalade en je hebt een mooi ontbijt te pakken. De granola vult ook goed en daardoor zal je in de ochtend geen honger meer hebben.
Misschien lijkt het even een gedoe door de verschillende ingrediënten maar het is echt zo gemaakt. En nog een voordeel: je maakt dit eens per week en hebt alle dagen een ontbijt. En laat me vooral weten wat je ervan vindt.
Geniet van je eigengemaakte granola!
Gezonde granola
Bereidingstijd: 5 minuten (+ 14 minuten oventijd)
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 100 gram pecannoten
- 100 gram cashewnoten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 25 gram sesamzaadjes
- 25 gram lijnzaad
- 100 gram kokosrasp
- 5 eetlepels rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 2 a 3 eetlepel honing
Deze verhouding van ingrediënten vind ik zelf heel erg lekker. Maar bekijk zeker wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat jouw mix wordt.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg de cashewnoten en pecannoten op een plank en hak ze in stukjes.
- Meng alle droge onderdelen (cashewnoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, lijnzaad, kokosrasp) in een kom. De rozijnen zou je ook al nu toe kunnen voegen als je van krokant houdt of je voegt ze toe als de granola klaar is.
- Strooi de kaneel en honing over het muesli mengsel en hussel door elkaar.
- Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat. Plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 7 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt. Controleer in de laatste 5 minuten wat vaker. Het kan dan in eens heel snel gaan.
- Wanneer de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven. Dit zou ook het moment kunnen zijn om het gedroogde fruit (in dit geval rozijnen) er doorheen te scheppen. Zelf vind ik het wel lekker als de rozijnen krokant geworden zijn. Laat nu volledig afkoelen.
- Je hebt nu je eigen gezonde granola gemaakt! Wanneer de granola in z’n geheel is afgekoeld schep je deze in een grote weckpot of een andere goed afsluitbare pot. Op deze manier kun je de granola prima een week bewaren.
- Eet smakelijk!