• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

CULICOOL

Eet je TOPFIT en slank

  • Home
  • Blog
  • Ons keukengerei
  • Home
  • Blog
  • Ons keukengerei

Gezonde Granola: makkelijk om zelf te maken

Door //  by Nicole van Gool

gezonde-granola-wordpress-afbeelding-2015-logo
Wow, wat ben ik enthousiast over dit nieuwe recept. Het mooie is dat het niet alleen waanzinnig lekker is. Het is vooral ook nog eens heel gezond door toevoegingen als lijnzaad, noten, kokosrasp etc.

Strooi het over een heerlijke fruitsalade en je hebt een mooi ontbijt te pakken. De granola vult ook goed en daardoor zal je in de ochtend geen honger meer hebben.

Misschien lijkt het even een gedoe door de verschillende ingrediënten maar het is echt zo gemaakt. En nog een voordeel: je maakt dit eens per week en hebt alle dagen een ontbijt. En laat me vooral weten wat je ervan vindt.

Geniet van je eigengemaakte granola!

Gezonde granola

gezonde-granola-wordpress-afbeelding-2015-logo

Bereidingstijd: 5 minuten (+ 14 minuten oventijd)
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram cashewnoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram sesamzaadjes
  • 25 gram lijnzaad
  • 100 gram kokosrasp
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 a 3 eetlepel honing

Deze verhouding van ingrediënten vind ik zelf heel erg lekker. Maar bekijk zeker wat jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat jouw mix wordt.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de cashewnoten en pecannoten op een plank en hak ze in stukjes.
  3. Meng alle droge onderdelen (cashewnoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, lijnzaad, kokosrasp) in een kom. De rozijnen zou je ook al nu toe kunnen voegen als je van krokant houdt of je voegt ze toe als de granola klaar is.
  4. Strooi de kaneel en honing over het muesli mengsel en hussel door elkaar.
  5. Leg het op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat. Plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 7 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt. Controleer in de laatste 5 minuten wat vaker. Het kan dan in eens heel snel gaan.
  6. Wanneer de granola goudbruin is haal je de plaat uit de oven. Dit zou ook het moment kunnen zijn om het gedroogde fruit (in dit geval rozijnen) er doorheen te scheppen. Zelf vind ik het wel lekker als de rozijnen krokant geworden zijn. Laat nu volledig afkoelen.
  7. Je hebt nu je eigen gezonde granola gemaakt! Wanneer de granola in z’n geheel is afgekoeld schep je deze in een grote weckpot of een andere goed afsluitbare pot. Op deze manier kun je de granola prima een week bewaren.
  8. Eet smakelijk!

Categorie: ontbijt, recepten

Snel al je CULICOOL maaltijden inplannen?

Mealplanner - op maat maaltijdplannen

Met premium ontvang je toegang tot alle CULICOOL recepten om af te vallen, of voor spieropbouw of voor een gezonde lifestyle. Gebruik de MEALPLANNER.

Vorig bericht: « Maaltijdsalade met warme kip kerrie
Volgend bericht: Fris fruitontbijt met perensaus »

Primaire Sidebar

Wat zoek je? Vul het hier in!

Zoek recept op thema

Site Footer

Facebookgroep: Facebook

Copyright © 2023 CULICOOL - disclaimer - privacybeleid

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkMeer lezen