Dit is een makkelijk recept om gezonde pepernoten te bakken. Deze gezonde pepernoten zijn namelijk vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij en glutenvrij.
We delen graag ons snelle recept van gezonde pepernoten met jou. Sinterklaas is weer in het land en dus liggen de supermarkten ook vol met “foute” zoete lekkernijen.
Misschien kun je geen pepernoot meer zien, maar deze zijn zeer de moeite waard om te maken.
Ideaal wanneer je graag snoept maar liever geen geraffineerde suikers eet.
Probeer hier maar eens van af te blijven š
Nicole ging aan de slag op het Spaanse dakterras met deze pepernoten.
Zie hier:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten of jij deze pepernoten lekker vindt! En heb jezelf al geƫxperimenteerd met een ander lekker beslag, tip ons dan!
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Gezonder pepernoten
Aantal personen: een schaal vol pepernootjes
Bereidingstijd: 50 minuten (incl. oventijd en opstijven in de koelkast)
Wat heb je nodig?
- 125 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- snufje zout
- 4 eetlepel kokosolie
- 3 eetlepels honing (puur, gemaakt van nectar)
Dit is ook handig:
een oven
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 165 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle droge ingrediƫnten in een kom door elkaar.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en voeg dat ook toe samen met de honing.
- Kneed het mengsel tot een deegbal. (Mocht het nog wat kruimelig zijn en niet makkelijk als deegbal te maken zijn, dan kun je kokosolie toevoegen, zoals wij hebben gedaan. Honing toevoegen kan ook.)
- Laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Rol er vervolgens balletjes van. Leg die op de bakplaat met steeds ongeveer 2 cm ertussen. Druk ze met je wijsvinger iets in, zodat het echt de vorm krijgt van een pepernoot.
- Zet ze 10 tot 15 minuutjes in de oven en laat ze afkoelen. (Afkoelen is belangrijk om ze krokant te laten worden!)
- Eet smakelijk!