Tijd voor een heerlijke smeersel. Hummus! En niet zomaar hummus…
…maar van zoete aardappel!
Wij houden van smeersels. Eerder hebben we deze heerlijke notenpate gedeeld.
Ook al om van te smullen!
Dat we zoete aardappel gebruiken heeft een reden.
Dat hoor je in de video 😉
Onze Spaanse buren mochten tijdens een bbq proeven.
Het bakje was leeg voor dat we erg in hadden.
Heerlijk als smeersel bij de borrel
of een lekker bijgerecht bij het diner.
Bekijk nu hoe Nicole deze Hummus maakt:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten of jij deze variant van Hummus lekker vindt!
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Hummus van zoete aardappel
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Wat heb je nodig?
- 250 gram zoete aardappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijn
- ½ theelepel cayenne peper
- 2 teentjes knoflook, geperst
- sap van een ½ citroen
- beetje zout
- Voor garnering: komijnzaad
Dit is ook handig:
een keukenmachine
Hoe maak je het?
- Zet een pan met water op het vuur en kook het.
- Schil de zoete aardappel & snij in stukjes. (hoe kleiner, hoe sneller gaar gekookt)
- Laat het voor 10 minuten koken of tot ze zacht zijn geworden. Giet het af en bewaar het kookvocht.
- Pak het keukenmachine en doe hierin alle ingrediënten.
- Maal het fijn en voeg naar gewenste dikte nog wat kookvocht toe.
- Schep het in een bakje. Garneer eventueel nog met komijnzaad.
- Eet smakelijk!
* Dit recept is vrij van gluten, vrij van zuivel en vrij van geraffineerde suikers.