Keukengerei

Hee Culicoolers,

Welkom op deze pagina! Je bent op zoek naar het juiste keukengerei.

Keukengerei-Stijn-nicole-romigetonijnsaladeWij, Nicole & Stijn, geven je een kijkje in onze keuken. Graag laten wij zien wat wij aan keukengerei gebruiken. Apparaten kunnen het je Culicoole leven wel heel gemakkelijk maken.

Wij kunnen o.a. niet meer zonder onze blender, keukenmachine en spirali.

Zoals je weet heb je bij alle keukenartikelen te maken met verschillende prijsklassen. Natuurlijk kunnen wij niet in je portemonnee kijken of de producten, die wij gebruiken, binnen je budget passen.

Daarom geven wij je voordelige opties voor de beginnende Culicooler, middenklasse-opties voor de gevorderde Culicooler en luxe opties voor de fanatieke Culicooler.

Tjah, je zou denken dat wij misschien luxe (dure) producten gebruiken als “fanatiekelingen”,
maar ook wij kopen weleens voordelig in. Uiteindelijk gaat het voor ons om de kwaliteit en welk doel we ermee hebben.

Dit keukengerei komt zeer handig van pas in de Culicool keuken:

Snuffel lekker tussen het keukengerei!

Je Foodbuddies, Nicole & Stijn


Spiralisnijders

Een spirali(snijder) is ideaal om van een courgette spaghetti (courgettini) te maken of om welke groente dan ook fijn te maken. Je kunt er heerlijke lunch- of dinergerechten mee maken.

ONZE SPIRALI: Lurch spiralisnijder

Keukengerei spirali NicoleWij gebruiken de spiralisnijder van Lurch. Nicole gebruikt hem wekelijks. Deze heeft 3 mogelijkheden: spaghettislierten, dikkere noodlesslierten en tagliatelleslierten.

Meestal ligt de prijs rond €29,90.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Culicoolers gebruiken ook de volgende spiraliesnijders:

Gefu spirelli

De prijs ligt rond €20.
Bekijk hem hier bij bol.com >

Gefu spirelli 2.0 versie

De prijs van deze nieuwe versie van de Gefu spirelli ligt rond de €24,95.
Bekijk hem hier bij bol.com >

Zoek je inspiratie voor lekkere spiralirecepten?
We hebben een heerlijk recept voor courgette spaghetti Bolognese. Zie hier >


Keukenmachines

Nicole gebruikt al sinds haar studententijd een keukenmachine. Ideaal om bakbeslag in te maken, of je ui in fijn te hakken, of om heerlijke pesto’s en smeersels in te maken.

Je kunt het zien als je persoonlijke messenmeester om te snijden, hakken, raspen, pureren en mengen.

Jarenlang hebben wij een Braun keukenmachine gebruikt, die mogelijk al 15 jaar oud was. Nog steeds deed hij het goed. Alleen hebben we hem niet mee vervoerd naar Spanje. Daarom heeft de schoonzus van Nicole die overgenomen.

Wij hebben een nieuwe gekocht en wel deze:

Philips Foodprocessor

DSC_0922_picmonkeyed

Wij zijn er erg tevreden over. Hij maakt weinig lawaai en tot nu toe geen problemen ervaren. Onze recepten lukken altijd met dit apparaat. Dat heb jij kunnen proeven. 😉

Grote voordeel is dat er verschillende messen bij zitten. Stijn gebruikt het vaak als rasp voor een wortelsalade.

Dit is meteen de voordeligste optie.
De prijs ligt rond €50,99.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Philips Foodprocessor 3-in-1

Mocht je naast een keukenmachine ook nog een blender en citruspers nodig hebben, dan kun je ook kiezen voor de 3-in-1-model.

Naast een kom voor de foodprocessor beschikt deze ook over een blenderopzetstuk en een citruspers om zelf heerlijke sappen te kunnen maken.

De prijs ligt rond €80,81.

Bekijk deze keukenmachine hier >

Kitchenaid Foodprocessor

Wie kent Kitchenaid niet. Ze zien er altijd robuust en duurzaam uit. In tegenstelling tot de Philips foodprocessor heeft deze een kom van 4 liter.

Mocht jij een Culicooler zijn die voor design gaat en ook meer volume, dan is deze Kitchenaid absoluut een optie. De prijs is hier natuurlijk ook naar.

De prijs ligt rond €500.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Zoek je inspiratie voor waarvoor je je keukenmachine goed kan gebruiken?
Sinds een jaar maken wij van bloemkoolroosjes ook bloemkoolrijst. Kijk hier maar >

Voor het recept van Hummus van zoete aardappel komt een keukenmachine ook wel goed van pas.


Blenders

Keukengerei blender Russel hobbs nicoleSinds 2011 zijn de blender & Nicole onafscheidelijk van elkaar. Sinds 2013 gaat hij bij ons dagelijks aan. Groene smoothies drinken wij graag.

Yep, daar heb je een blender voor nodig. We hebben heel wat blenders versleten.

Uiteraard begonnen we met goedkope modelletjes. Daarvan hebben we er inmiddels 3 van versleten. Ofwel 1 per jaar.

Aangezien we onze blender dagelijks gebruiken zitten we nu bij een middenklasse-model.

Tristar Blender

Als beginnende smoothiedinker, wil je eerst kijken of het iets voor je gaat zijn. Dan wil je nog niet te veel geld uit geven. Als ervaren blendergebruikers, kunnen we aangeven dat wij het prettigst vinden als de kom minimaal 1,5 liter en van glas is.

Dat heeft deze blender.
De prijs ligt rond €37,99.

Bekijk hem hier bij bol.com >

ONZE BLENDER: Russell Hobbs Illumina

Wij hebben voor deze blender destijds gekozen vanwege de tweezijdige messen met een titanium coating, wat 4 keer harder is dan een roestvrij stalen mes zonder coating.

En hij heeft een glazen kom van 1,5 liter.

Een leuke bijkomstigheid is dat het een unieke lichtring heeft, waarmee je heel gemakkelijk voor de juiste stand kunt kiezen. Elke kleur correspondeert met een ander soort voedsel, waardoor je heel gemakkelijk de juiste stand kiest voor de beste resultaten: purees, smoothies, soepen en ijscrushing.

De prijs ligt rond €75,89.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Een stapje verder zou de Bianco blender kunnen zijn. Ik weet dat een aantal fanatieke Culicoolers deze al gebruiken.

Bianco Blender

Keukengerei Blender Brenda en NicoleDe Bianco blender wordt aangeboden door Brenda Bas. Samen met haar heb ik een superlekkere smoothie gemaakt. Ken je haar al?
Maak kennis met haar in deze video >

Met haar blenders kun je niet alleen smoothies maken, maar ook heerlijke soepen, spreads en pate’s.

Ze zijn in verschillende prijsklasses beschikbaar:

Primo = €299
Puro = €499
Gusto = €999

De bianco blenders zijn hele krachtige blenders. Beschikken over een bijzonder krachtige motor van meer dan 2 PK. Hiermee bereiken de messen van Japans edelstaal een snelheid van 32.000 rotaties per minuut. Ze zien er ook nog eens hip uit.

Met de Bianco Puro heb je zelfs een opwarmstand tijdens het blenden. Wat betekent dat je met de koude groenten die je erin stopt binnen no time een soep maakt.

Dit hebben Culicoolers Frederique en ik gemerkt, toen we tijdens een workshop van Brenda een tomaten soep mochten maken.

Kijk hier voor meer informatie over deze hoogsegment-blenders >

DOMO reisblender

Wil je je Culicool foodlife voortzetten onderweg of op vakantie? Dan is een reisblender ook ideaal. Nicole gebruikte het vaak als ze voor het werk veel in de auto zat. Heel gemakkelijk kon ze dan de drinkbeker meenemen.

De prijs ligt rond €36,99.
Bekijk hem hier bij bol.com >


Staafmixer

Een staafmixer is handig als je een verse soep wilt maken. Hiermee kun je groenten heel makkelijk pureren. Natuurlijk kun je het ook in een blender doen, mocht deze verhitting verdragen. Bij ons gaat de voorkeur uit naar een staafmixer.

Althans dat heeft de voorkeur van Nicole. Stijn gooit het liefst alles in de blender, want dat gaat sneller en knoeit hij niet door heel de keuken met de staafmixer. 🙂

Bosch staafmixer
Zelf hebben wij een mixer met hakmolen. Dit is ideaal om ook kleine sausjes in te maken, zoals pesto. Deze van Bosch lijkt daar op.

De prijs ligt rond €45,99.
Bekijk hem hier bij bol.com >

Braun staafmixer
Wil je alleen voor een staafmixer gaan, dan kan dat natuurlijk ook. Deze van Braun hebben wij altijd gehad en heeft een fijne soft grip handvat.

De prijs ligt rond €31,99.
Bekijk hem hier bij bol.com >


Pannen

Bakpan
Een goede bakpan is onmisbaar in de Culicool keuken. Toen wij net aankwamen in Spanje, moesten we het even doen met de pannen die we in de keuken tot onze beschikking hadden.

Nadat verschillende keren banaanpannenkoekjes en omeletjes aanbakten, hebben we direct een goede bakpan aangeschaft. Met uiteraard anti-aanbaklaag!

Wij zijn heel tevreden over de 28cm-pan van Tefal.

De prijs ligt rond €34,95.
Bekijk hem hier bij Bol.com >

Wokpan

Voor een wok zouden wij gaan voor 1 met steel, die niet heet wordt, dus goed vast te pakken tijdens het wokken. Handig voor het schudden.

Plus goede anti-aanbaklaag, zodat het niet aanbakt en eenvoudig schoon te maken is.
De Tefal Smart Touch Wokpan is dan zeer geschikt.

De prijs ligt rond €29,99.
Bekijk hier deze wokpan bij bol.com >

Inmiddels zijn we ook fan van de Wonderbag. In principe kan er iedere willekeurige pan in. Alleen wij zijn heel tevreden over onze gietijzeren pan, die nog meer warmte vasthoudt.

Pyrex slowcook braadpan

Je hebt verschillende formaten. Wij hebben een grote. Niet zozeer voor gekozen, want wij hebben deze gekregen van de moeder van Stijn. Erg blij zijn we ermee & hij past perfect in de Wonderbag.

Middelgroot formaat:
Inhoud is 3,6 liter en diameter 24cm.
Voor 4 personen.

De prijs ligt rond €78.

Klik hier om bij Bol.com te bekijken.

Groot formaat:
Inhoud is 6,3 liter en diameter 28cm.
Voor 4 a 6 personen. (Deze hebben wij!)
De prijs ligt rond €100.

Klik hier om bij Bol.com te bekijken.


Slowcookers

DSC_0906Inmiddels hebben wij ook een slowcooker in huis. We hebben er al heerlijke stoofpotjes in gemaakt, mals vlees en romige soepen.

Als je van plan bent om een slowcooker aan te schaffen, dan hebben we nog een aantal tips voor je waar je op kunt letten.

Warmhoudfunctie
Een warmhoudfunctie zit vaak op de slowcooker. Alleen let er goed op of hij automatisch overschakelt. Dit raden we wel aan. Dat maakt dit apparaat juist zo handig! Dat als je thuiskomt, het eten klaar & warm is.

Timer
Een timer is ideaal, omdat je na het instellen niet meer hoeft na te denken wanneer het klaar is. Je stelt de tijd in zoals aangegeven in het recept. Het apparaat doet het werk voor jou. En in combinatie met een warmtehoudfunctie, kan hij ook niet te lang aanstaan.

Grootte
3,5 liter, 4,7 liter of 5,7 liter?
Tja, waar moet je voorgaan.

Het hangt er van af wat je er mee gaat doen & voor hoeveel personen.
Ons advies is wel: beter te groot dan te klein. 😉

Een 3,5 liter is prima voor 2 personen. Alleen kook je graag voor 2 dagen, aangezien dat tijd scheelt, dan raden we een formaat groter aan. Hij is zeker te klein voor 4 personen.

Als je kiest voor 4,7 liter dan heb je een mooi formaat om stoofpotjes te maken voor 4 personen.

Hele kip in slowcookerEen 5,7 liter is ideaal voor alles. Soepen, eenpansgerechten. Je hoeft niet bang te zijn dat hij te klein is. En als hij een keer voor de helft is gevuld, dan is dat helemaal niet erg.

Plus als je een keer een hele kip erin wilt doen, dan past deze alleen in de 5,7 liter.

Merk
Wij noemen hierboven specifiek 3,5 liter, 4,7 liter en 5,7 liter, want dit zijn de grootte van Crock-Pot apparaten. Wij zijn zelf heel tevreden over Crock-Pot, omdat ze nagedacht hebben over warmtehoudstand en timer. De 4,7 liter en 5,7 liter heeft dat in ieder geval.
Vele andere slowcookers hebben dat (nog) niet.

Zie de 3 Crock-pot hieronder opgesomd:

Crock-Pot Slowcooker CR605 Next Gen = 5,7 liter
Deze hebben wij 🙂
De prijs ligt rond €122,95.

Bekijk hem hier >

CrockPot CR507 Slowcooker = 4,7 liter
Culicooler Frederique heeft deze in huis.
De prijs ligt rond €89,95.

Bekijk hem hier >

Crock-Pot Slowcooker CR025 = 3,5 liter (zonder timer!)
De prijs ligt rond €69.

Bekijk hem hier >

Bij Bol.com zagen we de volgende reacties over de CR025:

“Ik ben heel tevreden van mijn aankoop, maar het enige grote nadeel vind ik dat er geen timer opstaat. Je kan hem dus niet instellen op x aantal uur, je moet hem steeds handmatig aan/uitzetten en/of lager zetten.” – Bol.com-klant uit Ronse

“Als ik het nog eens moest doen zou ik gaan voor de grootste versie van de crockpot van 7 liter.” Bol.com-klant uit Heerlen.

Waarom wij hebben gekozen voor Crock-Pot Slowcooker CR605 Next Gen?

slowcooker next gen crock-potWij hebben gekozen voor de Crock-Pot Slowcooker CR605 Next Gen.

Stijn heeft zijn huiswerk goed gedaan om te kijken wat nu de voordelen zijn van welke slowcooker. Wij zijn voor deze slowcooker gegaan om de volgende reden:

  • Hij is ovaal. Zo kun je er in de breedte & hoogte grote stukken vlees inleggen. Denk aan een sparerib of een hele kip.
  • Hij is 5,7 liter. Vrij groot dus, maar als je een stoofpot maakt, dan wil je ook gelijk veel maken. Idem voor soepen. Zo kan je er lekker heel de week van eten.
  • Hij heeft een timer. Je wilt exact kunnen invoeren hoelang je de slowcooker aan wil hebben staan. Daarna springt hij op de warmhoud-stand

Het enige wat niet kan, is dat de keramische schaal niet op het fornuis kan. Het kan wel eens voorkomen dat je vlees vooraf moet aanbraden.

Tot nu toe hebben wij het geen probleem gevonden om dit in een andere pan te doen. En zo vaak gebeurd het niet, want we gooien meestal alles direct in de slowcookpan.

Ook interesse in onze slowcooker?
Check hier die van ons >


Vijzels & kruidenmalers

Wij koken graag met hele kruiden. Deze geven nog eens extra smaak af als je ze fijnmaalt, denk aan korianderbolletjes, kruidnagel of peperbolletjes. Dat lukt het beste met een granieten vijzel. Een houten vinden wij NIET werken.

Een stevige granieten vijzel is ideaal voor het fijnstampen en vermalen van kruiden en het maken van dressings.

Jamie Oliver vijzel

Deze van Jamie is een mooie optie. Deze vijzel is zowel van binnen als buiten ongepolijst. Deze vijzel heeft een diameter van 15 cm en staat hierdoor stevig op het aanrecht.

De prijs ligt rond €19,95.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Kruidenmaler

Een koffiebonenmaler doet ook uitstekend zijn werk om hele kruiden fijn te malen. Denk aan komijnzaad, korianderzaad of een hele steranijs.

Voor 10 a 15 euro heb je er al 1.

Neem bijvoorbeeld deze van Tristar >


Dunschiller

Een dunschiller is handig om schillen van stevige groenten of knollen te verwijderen. Ook kun je er slierten mee maken. Zo maak je je bord extra Culicool.

Lurch Dunschiller

Deze dunschiller zal de hardste groenten in decoratieve juliennereepjes kunnen maken.

De prijs ligt rond €9,95.

Bekijk hem hier bij bol.com >

Rasp van OXO

Wat wij belangrijk vinden bij een rasp is dat hij goed vasthoud.
Zo is een dik handgreep erg fijn. En natuurlijk, hij moet ook goed raspen!

Neem bijvoorbeeld deze van OXO >

Dankzij de anti-slip voet glijdt deze Rasp niet weg tijdens het raspen. Over nagedacht!
De prijs ligt rond €12,90.

Bakvormen

Springvormen zijn onmisbaar om een lekkere taart te maken of te bakken. En cakevormen zijn onmisbaar om bananenbrood te bakken.

Kleine bakvorm 20 cm

Wij gebruiken vaak een kleine bakvorm, zodat je een hoge taart krijgt. Dat ziet er cooler uit. Daarnaast is het ook wat voordeliger. Sommige Culicooltaarten kunnen prijziger zijn, omdat je voor een bodem met dadels en noten, zoals deze heerlijke Blueberry Orangetaart, meer geld kwijt bent dan wanneer je een “ongezonde koekbodem” maakt.

Bekijk hier een fijne bakvorm bij bol.com >

Kleine cakevorm 20 cm

Ook voor het bakken van een bananenbrood gebruiken we meestal een cakevorm van 20cm. De bananenbrood met frambozen en cacao is een echte aanrader. Check hier het recept >

Heb je nog een cakevorm nodig?
Bekijk hier een goede cakevorm bij bol.com >

Decoreerringen en vormen

Wil jij je bloemkoolcouscous mooi opdienen op je bord of wil je mooi ronde burgers maken?

Dan is een decoreerring ideaal. Je hebt ze in verschillende maten.
Wij hebben 3 gangbare formaten voor je opgesomd.

Zie hier een decoreerring van 6×4 >
Zie hier een decoreerring van 7×6 >
Zie hier een decoreerring van 8×5 >

Een salade wil je als het even kan serveren in een mooie schaal.

Neem bijvoorbeeld een mooie grote witte schaal als deze van VT Wonen: Klik hier.

Crème brûlée brander

Om Crème brûlée of een suikerlaagje perfect te maken, doe je er wel goed aan om te investeren in een kleine gasbrander, waarmee je een perfect krokant suikerlaagje kan maken.

Neem bijvoorbeeld deze betaalbare van Torch:

Zie hier Brander Torch

Barbecue

Barbecuepan

Als je groenten of mosselen wilt grillen, dan is een barbequepan ideaal. Wat je vaak ziet is dat je handgreep met een hand aan de pan kan bevestigen of afnemen. Handig als je bijvoorbeeld de deksel op de BBQ wilt doen en zo wordt de greep ook niet warm.

culibbq_spicybbqmosselen1_1280x720

Zie hier een goede budget Barbecue pan van 32 cm >

Zie hier een vaastwasbestendige Barbecue pan van 28 cm >

Grillrooster

Een grillrooster komt altijd van pas als je alles in één keer wilt om draaien. Erg handig voor een hele vis of burgers. Nu heb je verschillende grillroosters.

Wij gebruiken voor een hele vis vaak een eenvoudig grillrooster, zie hier:

culibbq_zeebaars_1280x720

Je kunt hiervoor deze gebruiken:

– Eenvoudig Grillrooster

Met deze hamburgergrill van Barbecook draai je meerdere hamburgers in één keer om. Verchroomd rooster met houten handvat. Geschikt om 6 hamburgers mee te grillen.

Zie hier een eenvoudig rooster van Barbecook >

De prijs ligt rond €12,00.

– Visrooster

Met dit rooster kun je 3 kleinere vissen tegelijk roosteren. En het voordeel is dat je nooit meer vis hebt die aan het rooster blijft kleven of in stukken breekt. Het houten handvat is makkelijk vast te houden.

Zie hier een visrooster van Barbecook >

De prijs ligt rond €12,00.

Als je met verschillende standen wilt werken, dan is deze ook handig:

– Meerstandig Grillrooster

Tussen dit rechthoekig rooster met vier standen klem je alle mogelijke bereidingen. Je kunt hiermee ook een zalmmoot of kippenpootjes mee tussen grillen.

Zie hier een meerstandig rooster van Barbecook >

De prijs ligt rond €19,90.

Marinadeborstel

Vlees en vis is heerlijk om lekker te marineren. Je doet dit vooraf. Al kun je ook tijdens het bbqen je burger of je kippenpootje nog eens naglazuren met de marinade die je gemaakt hebt. Dan is een Marinadeborstel wel erg handig.

dav

Neem bijvoorbeeld deze van de Outdoorchef >

Hij heeft eigenlijk wel een Culicool uitstraling 😉

Houtsnippers

Als je graag barbecue’t op kolen. Dan kun je nog steeds een extra lekker rokerig smaakje geven door houtsnippers toe te voegen. Dit kan een extra smaakje geven, als je van rokerig houd 😉

Neem bijvoorbeeld deze van Mesquite >

De prijs ligt rond €12,50.

Ze hebben er ook een fruitige variant van. De Apple houtsnippers!
Ze hebben een lichte fruit rooksmaak die goed samengaat met biefstuk gevogelte wild vlees en varkensvlees. De houtsnippers zijn ook erg lekker samen met gebakken groenten.

Zie hier de appelsmaak-variant >

Heb jij nog tips voor andere Culicoole apparaten?

Laat het ons weten!
Stuur ons een mail naar info@culicool.nl en wellicht kunnen we jouw tip erbij zetten!

Heb je onze Facebookpagina al een LIKE gegeven?
Hier delen we wekelijks recepten & handige tips!