Klant ervaring Foodchange30 Annemieke

In dit artikel een klant ervaring van FoodChange30. Annemieke vertelt over haar deelname aan de FoodChange30
Foodie-vriendin Annemieke van Eethetbeter (ook zo’n lekkerbek;-) heeft meegedaan met ons 30-dagen programma FoodChange30. Vol enthousiasme ging ze er in, terwijl ze niet gewend is om a la paleostijl dagelijks te eten.

Samen met haar man en 3 zonen deed mee. Benieuwd hoe ze het alle vijf ervaren hebben?

Lees het verhaal van Annemieke hieronder.

Klant ervaring FoodChange30 – Annemieke

“Ha Nicole,

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor FoodChange30; we hebben ervan genoten!

Ja, je leest het goed: WE, want we hebben met het hele gezin mee gedaan met het programma. Zal ik je eens vertellen hoe onze maand verlopen is?

Voorzichtige start

Aan het begin van de maand waren mijn vriend en ik nieuwsgierig, maar afwachtend. Een beetje lacherig vulde ik de vragenlijst over mijn plannen en verwachtingen van FC30 in. Leuk dat er ook een foto aan toegevoegd kon worden!

We trapten af met een fruitsalade met noten, gevolgd door een gevulde omelet met prei en champignons als lunch. Dit smaakte zeker niet verkeerd!

Burger 2.0

Ons diner bestond uit een burger 2.0: jammie!

De tweede dag startte met een groene smoothie.

Weet je nog dat ik je vertelde dat ik het groene sap interessant vond als tussendoortje, maar niet als maaltijd?

Daar ben ik tijdens FC30 op teruggekomen hoor. Ik weet zeker dat ik mijn dag in de toekomst ook vaak zal beginnen met een groentesapje. We voegen vaak wat nootjes, cacaonibs of gebroken lijnzaad toe voor wat extra bite.

De lunch van dag 2 was direct favoriet en is dat de rest van het programma ook gebleven. Nooit verwacht dat ik een Salade Niçoise zo lekker zou vinden.

Verkeerde verwachtingen

Over verwachtingen gesproken: we aten wel meer dingen die op zijn zachts gezegd heel anders smaakten dan we verwacht hadden.

  • Venkel: Ik dacht bijvoorbeeld dat ik geen venkel lustte, maar at mijn vingers op bij de Venkelstoofschotel met gegrilde zalm.

Kruidige spitskool met rozijnen

  • Kool: Mijn lief heeft altijd een hekel aan kool gehad, maar heeft zitten smullen bij de Kruidige spitskool met rozijnen. Hij niet alleen trouwens, onze oudste zoon vroeg na drie borden of hij het restje alsjeblieft de volgende dag bij het ontbijt mocht opeten.

Ik vond het erg leuk om kennis te maken met voor ons onbekende ingrediënten en ben dan ook blij dat wij, ondanks onze vooroordelen, het weekmenu gewoon hebben gevolgd.

Niet de volle 30 dagen trouwens, want soms paste het gewoon niet in de agenda als we etentjes buiten de deur hadden gepland bijvoorbeeld. 80/20-regel toch? 😉

Of ik FoodChange30 zou aanraden?

Ja, dat doe ik absoluut! Ik vind FC30 een prachtige methode om beter te leren eten. De gerechten zijn puur en simpel. Ik ben echt onder de indruk van het beperkte aantal smaakmakers dat we hebben toegevoegd, terwijl de menu’s echt wel rijk van smaak waren. Zelfs zout hoefde er nauwelijks in!

Ik vond het leuk en leerzaam om iedere dag een mail met informatie te ontvangen. Handig om te ontdekken welke vetten je waarvoor kunt gebruiken en waarom dat zo is bijvoorbeeld.

De vragenlijsten hielpen om me bij de les te houden en de besloten Facebook groep gaf inspiratie om door te gaan. Wat is de sfeer in die FB-groep trouwens goed zeg!

Als criticus heb ik natuurlijk ook wel een minpuntje. Zoals dat de courgette en de passata inmiddels onze neus uitkomen. En dat FC30 extra tijd en geld heeft gekost.

Al ben ik ervan overtuigd dat dit bij het aanleren van iedere nieuwe voedingsgewoonte zo is.

Tenslotte zou ik het fijn vinden als de recepten makkelijker te printen zijn. Ouderwets misschien, maar ik lees toch het liefst van papier.

Het resultaat


Sjonge, zou ik toch bijna vergeten te vertellen dat mijn vriend en ik na FoodChange30 wat kilo’s kwijt zijn geraakt en onze taille omvang is gekrompen.

Zelf heb ik minder snel honger, daar ben ik ook heel blij mee.

Terugkijkend op de afgelopen maand ben ik dolenthousiast! Over het programma en over Paleo-eten. Daar gaan we zeker mee door. Nogmaals dankjewel voor het ontwikkelen van FoodChange30.

Tot gauw!

Liefs, Annemieke”

Feedback

Wij, Nicole & Stijn, willen Annemieke bedanken voor haar deelname & het delen van haar klant ervaring FoodChange30. Inmiddels hebben we haar opbouwende feedback gebruikt en hebben we voor wat meer variatie gezorgd in recepten. 🙂

Wil je ook gezonder eten, afvallen of je energieker voelen?

Doe mee met ons 30-dagen Programma FoodChange30.

Bekijk hier alle informatie over FoodChange30