Salades, wij zijn er dol op! Het is zo lekker snel klaar aangezien je vaak alleen even wat groenten moet snijden. Plus het is ook handig mee te nemen naar je werk. Dat zie wel met deze makkelijke lunchsalade met peer en pecannoten.
Wist je dat pecannoten bomvol zit met eiwitten en een goede vervanger is voor vlees?
Bij deze 😉
Daarnaast bevat deze honingachtige noot vele antioxidanten, die een kanker bestrijdende werking hebben.
Heerlijk door een salade. En weet je, het hoeft niet perse zomer te zijn om een salade te maken. Ook in de herfst en winter zijn er ook tal van lekkere seizoensproducten te vinden waarmee je de lekkerste salades kunt maken. Zoals deze herfstige salade met peer en pecannoten.
Oke, wij maakten deze wel in hartje zomer 😉
Stijn en ik reden afgelopen zomer door Frankrijk om onze campervriend Pablo naar Malaga te brengen. Tijdens deze roadtrip moet er natuurlijk onderweg ook geluncht worden.
En nee, dan gaan we niet naar een wegrestaurant.
We hebben onze eigen keuken bij.
In 10 minuten hadden we een heerlijke vullende salade op tafel staan met peer en pecannoten.
Zie hier hoe wij tijdens onze camperroadtrip deze lunchsalade maken & eten op het Franse platteland:
Video bekeken? Vond je het leuk?
Geef even een LIKE. Tof als je dat doet!
RECEPT
Wil je aan de slag met de Lunchsalade met peer en pecannoten?
Check hieronder het recept.
Succes met het bereiden van deze snelle lunchsalade & laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Je Foodbuddie, Nicole
Lunchsalade met peer en pecannoten
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig?
- 2 peren
- 1 kleine venkel
- 1/2 komkommer
- 5 blaadjes ijsbergsla
- handje pecannoten
- 2 eetlepels rozijnen
Dressing:
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge, want het is voor een salade)
- 1 theelepel kaneel
- peper en zout
Optioneel: 2 gebakken eitjes (Stijn maakten dit er nog bij tijdens onze lunch)
Hoe maak je het?
- Was de peren goed. En snij in stukjes en doe het in een kom.(Wij eten het met schil op)
- Snij de venkel in dunne reepjes, komkommer en de ijsbergsla in stukjes. Doe dit bij de peer.
- Doe er de pecannnoten en rozijnen bij.
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een kom bij elkaar te mengen met een lepel. Breng op smaak met peper en zout.
- Indien je direct gaat eten, giet de dressing over de salade en mixen maar.
- Neem je het mee als lunch voor naar je werk? Bewaar de dressing dan in een apart bakje & giet het er bij als je gaat eten. Dat is het lekkerst.
- Eet smakelijk!