Een salade is ideaal als maaltijd.
Je kan het zelfs combineren door iets warms toe te voegen.
Voor jou heb ik een salade met warme kip kerrie, die toch fris, fruitig en kruidig is:
– fris door de bosui en bleekselderij.
– fruitig door de ananas
– kruidig door het kruid: kerrie. (1 van de “favo”-kruiden van mij)
Ik ben altijd fan geweest van kerrie. Zo deed ik het vroeger al op allerlei gerechten.
Ook op een bepaald gerecht wat niet gebruikelijk is, tot verbazing van Stijn toen we elkaar net ontmoetten.
Wil je weten waar en waarop? Kijk de video!
Bekijk nu de video:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke salade we nog meer voor je mogen maken.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met deze maaltijdsalade met warme kip kerrie dan vind je hieronder het recept.
Maaltijdsalade met warme kip kerrie
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel olie (kokosolie)
- 250 gram kipfilet
- 1 sjalotje
- 1 knoflook
- 2 volle theelepels kerriepoeder
- 100 ml kokosmelk
- 200 gram verse ananas
- 2 selderijstengels
- 2 lente-uitjes
- 150 gram rucola
Dit is ook handig:
een pan
Hoe maak je het?
- Bak de kipfilet in een pan met kokosolie goudbruin.
- Snij de verse ananas in kleine stukjes en voeg de helft na 2 minuten bij de kip.
- Snij het sjalotje en knoflook en fruit het samen met de kerrie kort aan met de kip. Voeg vers gemalen peper toe.
- Voeg de kokosmelk toe. Laat even 2 minuten inkoken.
- Snij de selderij in dunne plakjes en de lente-uitjes in ringen.
- Leg dit op het bord samen met de rest van de ananas een handje rucola, leg daarop het kipkerriemengsel.
- Eet smakelijk!
Je kunt het warm maar ook koud eten.