Eenpansgerechten zijn ideaal als je het druk hebt. Heb je een keer een week met lange werkdagen en volle avonden?
Kies voor een gerecht dat je volledig klaarmaakt in… één pan! Dat scheelt dus tijd.
Dit makkelijke eenpansgerecht met zoete aardappel is in 15 minuten te maken. Plus het is ook nog eens aan te raden als je op een avond gaat sporten.
Waarom de zoete aardappel voor het sporten eten?
Steeds vaker duiken deze oranje vrienden ergens op. Ze zijn een bron van goede koolhydraten en bevat heel veel vitaminen. Denk aan B6, C en D.
Daarnaast is de zoete aardappel rijkelijk voorzien van magnesium en kalium, twee mineralen die helpen je lichaam weer aan te sterken na het sporten.
Handig voor thuis & onderweg
Stijn en ik waren in zomer 2016 onderweg om onze campervriend Pablo naar Malaga te brengen. Tijdens deze intensieve tocht konden wij wel een energierijke maaltijd gebruiken. 😉
Daarbij hadden we maar twee kookpitjes ter beschikking in onze camper. Dus een eenpansgerecht is dan ideaal.
Zie hier hoe ik in onze camper dit eenpansgerecht in een handomdraai maak:
Video bekeken? Vond je het leuk?
Geef even een LIKE. Tof als je dat doet!
Laat hieronder een reactie achter als je blij bent met het recept.
RECEPT
Wil je aan de slag met de Makkelijk eenpansgerecht met zoete aardappel & spinazie?
Check hieronder het recept.
Succes met het bereiden van het eenpansgerecht & laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Je Foodbuddie, Nicole
Makkelijk eenpansgerecht met zoete aardappel en spinazie
Bereidingstijd:15 minuten
Voor: 2 personen
Wat heb je nodig?
- 1 zoete aardappel of bataat (a 250 gram)
- 2 handen vol spinazie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 knoflook
- 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn of 1/2 eetlepel verse rozemarijn
- zout & peper
- olijfolie (om in te bakken, dus geen extra vierge)
Dit is ook handig:
Hoe maak je het?
- Schil de zoete aardappel en snij het in kleine blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat ze daarna schrikken.
- Snij de ui in ringen en de paprika in even grote blokjes als de zoete aardappelblokjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Verwarm in een pan 2 eetlepels olijfolie.
- Bak als eerste de ui en paprika.
- Voeg als de uien glazig zijn geworden de knoflook toe. Bak dit een minuut mee.
- Doe daarna de spinazie erbij. Bak dit tot het geslonken is.
- Tot slot bak je de gekookte zoete aardappelblokjes mee en breng op smaak met rozemarijn, zout & peper.
- Was dat snel of niet? Opdienen & smullen maar!
- Eet smakelijk!