Deze makkelijke chocoladetaart is zonder suiker, bloem of boter en hij was lekkerrr!! Kijk gauw verder voor het recept!
Afgelopen weekend had ik een verrassing voor Stijn zijn 30e verjaardag. Bij ons favoriete koffietentje had ik wat “Spaanse” vrienden uitgenodigd waar hij niets van af wist. (zie foto onderaan)
Bij zo’n gelegenheid wil ik natuurlijk wel een lekker stukje taart kunnen eten! Het liefst vrij van geraffineerde suikers, lactosevrij en glutenvrij. En dat is gelukt!
Deze taart ziet er heel mooi uit, hij smaakt heerlijk én hij is eenvoudig en snel te maken. Je kunt alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt om de hoek halen. Dat is wel zo handig als je tussen al je andere drukke bezigheden ook nog een taart in elkaar moet flansen.
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke taart jij graag maakt.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Als je aan de slag wilt gaan met Makkelijke glutenvrije chocoladetaart (verjaardag) dan vind je hieronder het recept.
Makkelijke glutenvrije chocoladetaart (verjaardag)
Bereidingstijd: 55 minuten (waarvan 45 minuten oventijd)
Voor 1 taart
Wat heb je nodig?
- 3 bananen (ongeveer 350 gram)
- 3 eieren
- 150 gram meel (voorkeur amandelmeel)
- 100 gram courgette
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels kokosrasp
- 6 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 100 gram walnoten
- 50 gram pure chocolade, voorkeur vanaf 72%
Topping:
- 50 gram pure chocolade, voorkeur vanaf 72%
- 10 walnoten
- 1 eetlepel kokosmelk
Dit is ook handig:
een keukenmachine of mixer
een taartvorm van 20cm doorsnede (groter kan ook, maar dan wordt hij minder hoog. Let er dan wel op dat indien je een grote springvorm gebruikt, dat de baktijd korter is. Houd dan 25 minuten aan.)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breek de bananen in stukjes en doe in een mengkom of een keukenmachine als je dat hebt.
- Voeg de eieren en het meel toe en pureer met een staafmixer(of keukenmachine) tot het mooi romig is.
- Rasp de courgette boven het beslag en voeg ook kokosrasp, cacaopoeder, de walnoten en honing toe en mix nogmaals.
- Voeg naar wens wat stukjes pure chocolade toe. Mix het nogmaals er doorheen.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Doe het beslag in de taartvorm en bak het af in 45 minuten.(dit is afhankelijk van welke oven je hebt. Een elektrische of een heteluchtoven.) Controleer tussendoor of hij aan de bovenkant niet te snel bruin wordt.
- Laat de taart wat afkoelen en maak ondertussen de topping. Verwarm in een pannetje water en leg er een schaaltje in. Smelt hierin de pure chocolade au bain marie.
- Als het gesmolten is, haal het schaaltje eruit. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.
- Leg dan de walnoten op de chocoladelaag en laat uitharden. Klaar is je chocoladetaart!
- Eet smakelijk!