Zelf een kruidenmix maken is gezonder & heel eenvoudig te maken. We laten je vandaag zien hoe je zelf een Mexicaanse kruidenmix kunt maken. Je kunt de kruidenmix gebruiken voor het op smaak brengen van bijvoorbeeld kipfilet, gehakt of varkensvlees.
Waarom zelf kruidenmix maken?
Goed, een paar jaar geleden gebruikten wij standaard een kant-en-klaar zakje. Nu niet meer. Kruidenmixen uit de supermarkt lijken zo onschuldig. Wat kan er nu mis zijn aan kruiden?
Wij schrokken toch wel even toen we op de ingrediëntenlijst de E621, gluten en zout zagen staan. Dit is helaas niet bepaald bevorderend voor de gezondheid en als je wilt afvallen.
Waarom de E621 vermijden?
De meeste kant en klare-kruidenmixen bevatten E621, ookwel monosodiumglutamaat (MSG), een niet al te best bekendstaande smaakversterker.
Deze smaakversterker kan hoofdpijn of migraine veroorzaken. Plus er zijn verschillende onderzoeken, zoals deze, waaruit blijkt dat het ontstekingen kan veroorzaken in je lever.
De simpelste manier om MSG zo veel mogelijk te vermijden is om kant-en-klaar producten te vermijden en verse ingrediënten te gebruiken.
Ofwel: maak gewoon je eigen kruidenmix!
Mexicaanse kruidenmix
Met slechts 6 ingrediënten heb je de Mexicaanse kruidenmix in een handomdraai gemaakt. Zo geef je je gerecht eenvoudig een Mexicaanse touch.
Marineer bijvoorbeeld gehakt met deze kruidenmix, tomatenpuree en olijfolie.
Roerbak het wat groenten en je hebt een heerlijke Mexicaanse wok.
Vertel je me waar jij deze kruidenmix voor hebt gebruikt?
Liefs, Je Foodbuddie Nicole
Mexicaanse kruidenmix
Bereidingstijd: 2 minuten
Wat heb je nodig?
- 4 theelepels paprikapoeder
- 1/2 tot 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel zout
- snufje zwarte peper
Hoe maak je dat?
- Doe alle kruiden in een schaaltje.
- Meng goed door elkaar.
- Bewaar in een goed afsluitbaar doosje of potje.
- En klaar is je Mexicaanse kruidenmix
- Heerlijk in een Mexicaanse wok met gehakt. Eet smakelijk!