Gezond Pasen vieren is mogelijk. Uiteraard wordt je verleid door allerlei paaseitjes en paashazen in supermarkt vol suiker. Hopelijk heb je die kunnen weerstaan! Het beste om zelf iets gezonds en vrij van geraffineerde suiker te maken. Paasballen is de nieuwe lekkernij voor Pasen!
Afgelopen maand ben ik gaan experimenteren met paaslekkernijen. Met als resultaat een heerlijke Mango cappuccino en een nieuwe Culicoole ontdekking: Paasballen.
Uiteraard 100% vrij van geraffineerde suiker. Zoet maken doe je gewoon met natuurlijke suikers. Denk aan dadels, rozijnen of vijgen. Heerlijk zoet van zichzelf.
Ik liet Stijn het eerst even proeven.
Wat zou hij er van vinden?
Bekijk dat in onze video:
We zijn benieuwd naar je reactie & hoe Culicool jij Pasen gaat vieren.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met de Paasballen dan vind je hieronder het recept.
Paasballen
Voor: 12 paasballen
Bereidingstijd: 15 minuten (+60 minuten in de vriezer)
Wat heb je nodig?
- 4 eetlepels kokosrasp
- 4 eetlepels cacao
- 16 dadels (gewone dadels. Indien je medjouldadels gebruikt, gebruik er 10)
- 8 gedroogde abrikozen
- 2 eetlepel kokosmelk*
- Optioneel voor geen plakkerige vingers: 100 gram pure chocolade (minimaal 72% lactosevrij)
*Wij gebruikten de dikke room die los in de kokosmelk kan zitten.
Dit is ook handig:
een keukenmachine
Hoe maak je het?
- Meng de kokosrasp, cacao en dadels met 1 eetlepels water in een keukenmachine.
- Draai van dit mengsel 6 balletjes.
- Maak het keukenmachine schoon.
- Doe er nu de abrikozen, de kokosmelk en 2 eetlepels water in. Maal dit fijn. Dit kan even duren, dus laat het keukenmachine lekker draaien. Soms zal je met een lepel, de abrikoosstukjes naar beneden moeten duwen en opnieuw aanzetten. Klaar is buitenkantmengsel van de paasbal.
- Pak met je hand een balletje en bedek hem met het abrikozenmengsel. (dit kan wat plakkerig worden aan de handen) Leg het op een bakpapiertje op een bord. Doe dit bij alle ballen.
- Zet minimaal 60 minuten in de vriezer**.
- Haal ze er dan uit en serveer ze. Eventueel met een prikker. (Of eet ze lekker met je handen als je van sticky houdt)
- Eet smakelijk!
**Kies je voor de chocolade-variant. Zet de ballen dan 30 minuten in de vriezer. Smelt ondertussen de pure chocolade au-bain-marie. Haal na 30 minuten de ballen uit de vrieer. Plons ze in de chocolade en leg ze weer terug op het bakpapiertje. En leg ze weer 30 minuten in de vriezer.
N.B. Je kunt ze ook in de vriezer laten. Wanneer je ze een andere wilt eten, haal je ze even 2 uur van te voren eruit.