• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

CULICOOL

Eet je TOPFIT en slank

  • Home
  • Blog
  • Ons keukengerei
  • Home
  • Blog
  • Ons keukengerei

Rawsome taart: Blueberry Orange

Door //  by Nicole van Gool

blueberry-orangetaart-wordpress-afbeelding-2015-logoDeze Blueberry orange taart is heerlijk fruitig en gezond.
Je hebt niet door dat er geen geraffineerde suikers inzitten.
Echt smullen!

Regelmatig krijg ik mails van Culicoolers met hele leuke reacties. Zo gaf Alexandra de volgende opmerking:

“Bedankt voor je leuke ideeën en vooral de verry berry taart 😀 “

Het recept van de Verry berry taart kwam van Wendy. Zij startte vorig jaar met experimenteren met raw eten. Niet om haar eetstijl naar 100% raw om te gooien, maar om langzaam meer raw te gaan eten. Daar kwamen hele leuke recepten uit. Niet alleen de Verry berry.

Ook de Blueberry Orange heeft ze gemaakt.

Volgens mij kan ik daar Alexandra en vast en zeker nog meer Culicoolers mee verblijden. Het is een suikervrije taart (vrij van geraffineerde suikers) en dat heb je helemaal niet door. Zo lekker is het!

Blue berry orange

blueberry-orangetaart-wordpress-afbeelding-2015-logo

Voor 10/12 taartpunten

Wat heb je nodig?
Bodem:

  • 300 gram rauwe noten (walnoten, amandel, cashew)
  • 150 gram dadels

Sinaasappel vulling:

  • 200 gram cashew noten
  • 180 ml vers geperst sinaasappelsap (= 2 a 3 sinaasappels)
  • 60 ml agave siroop
  • 1 vers geperste citroen
  • vruchtvlees van alle vers geperste sinaasappels
  • 120 ml gesmolten kokosolie

Blauwe bes laag:

  • 250 gram diepvries blauwe bessen
  • 50 gram sinaasappel vulling

Topping:

  • Vers gesneden sinaasappel
  • Verse blauwe bessen

Dit is ook handig:
een keukenmachine
een taartvorm van 18cm voor een dikke bodem
of van 24 cm voor dunne bodem

Hoe maak je het?

  1. Om de bodem te maken doe je de rauwe noten en dadels in de keukenmachine op de pulse stand. Pulse totdat het aan elkaar plakt. Dan druk je het in een springvorm tot een taartbodem. Doe dit met je handen. Maak een mooie gelijk verdeelde bodem.
  2. Voor de vulling doe je alle ingrediënten in je keukenmachine (behalve vruchtvlees sinaasappel). Maal het totdat het een mooie dikke mousse is.
  3. Voeg het vruchtvlees van de sinaasappel toe en mix het. Houd 50 gram sinaasappelvulling apart voor de blauwe bes laag.
  4. Giet de mousse op je taartbodem.
  5. Plaats de springvorm in je diepvries.
  6. Voor de blauwe bes laag doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en maal deze niet te fijn. Je wilt de blauwe bes structuur nog proeven.
  7. Giet deze op de sinaasappelvulling en zet de springvorm weer in de diepvries. Laat hem 1 nacht in de diepvries staan.
  8. Laat de taart in de koelkast ontdooien.
  9. Voor de topping snijd je mooie sinaasappel plakken. Hiermee garneer je de taart en strooi er nog wat verse blauwe bessen over.
  10. En klaar is je RAW taart!

Categorie: paleo recepten, recepten, taart & feest

Snel al je CULICOOL maaltijden inplannen?

Mealplanner - op maat maaltijdplannen

Met premium ontvang je toegang tot alle CULICOOL recepten om af te vallen, of voor spieropbouw of voor een gezonde lifestyle. Gebruik de MEALPLANNER.

Vorig bericht: « Tomatenbrood
Volgend bericht: 5 eenvoudige lunchboxrecepten »

Primaire Sidebar

Wat zoek je? Vul het hier in!

Zoek recept op thema

Site Footer

Facebookgroep: Facebook

Copyright © 2022 CULICOOL - disclaimer - privacybeleid

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkMeer lezen