Deze Blueberry orange taart is heerlijk fruitig en gezond.
Je hebt niet door dat er geen geraffineerde suikers inzitten.
Echt smullen!
Regelmatig krijg ik mails van Culicoolers met hele leuke reacties. Zo gaf Alexandra de volgende opmerking:
“Bedankt voor je leuke ideeën en vooral de verry berry taart 😀 “
Het recept van de Verry berry taart kwam van Wendy. Zij startte vorig jaar met experimenteren met raw eten. Niet om haar eetstijl naar 100% raw om te gooien, maar om langzaam meer raw te gaan eten. Daar kwamen hele leuke recepten uit. Niet alleen de Verry berry.
Ook de Blueberry Orange heeft ze gemaakt.
Volgens mij kan ik daar Alexandra en vast en zeker nog meer Culicoolers mee verblijden. Het is een suikervrije taart (vrij van geraffineerde suikers) en dat heb je helemaal niet door. Zo lekker is het!
Blue berry orange
Voor 10/12 taartpunten
Wat heb je nodig?
Bodem:
- 300 gram rauwe noten (walnoten, amandel, cashew)
- 150 gram dadels
Sinaasappel vulling:
- 200 gram cashew noten
- 180 ml vers geperst sinaasappelsap (= 2 a 3 sinaasappels)
- 60 ml agave siroop
- 1 vers geperste citroen
- vruchtvlees van alle vers geperste sinaasappels
- 120 ml gesmolten kokosolie
Blauwe bes laag:
- 250 gram diepvries blauwe bessen
- 50 gram sinaasappel vulling
Topping:
- Vers gesneden sinaasappel
- Verse blauwe bessen
Dit is ook handig:
een keukenmachine
een taartvorm van 18cm voor een dikke bodem
of van 24 cm voor dunne bodem
Hoe maak je het?
- Om de bodem te maken doe je de rauwe noten en dadels in de keukenmachine op de pulse stand. Pulse totdat het aan elkaar plakt. Dan druk je het in een springvorm tot een taartbodem. Doe dit met je handen. Maak een mooie gelijk verdeelde bodem.
- Voor de vulling doe je alle ingrediënten in je keukenmachine (behalve vruchtvlees sinaasappel). Maal het totdat het een mooie dikke mousse is.
- Voeg het vruchtvlees van de sinaasappel toe en mix het. Houd 50 gram sinaasappelvulling apart voor de blauwe bes laag.
- Giet de mousse op je taartbodem.
- Plaats de springvorm in je diepvries.
- Voor de blauwe bes laag doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en maal deze niet te fijn. Je wilt de blauwe bes structuur nog proeven.
- Giet deze op de sinaasappelvulling en zet de springvorm weer in de diepvries. Laat hem 1 nacht in de diepvries staan.
- Laat de taart in de koelkast ontdooien.
- Voor de topping snijd je mooie sinaasappel plakken. Hiermee garneer je de taart en strooi er nog wat verse blauwe bessen over.
- En klaar is je RAW taart!