Rode paprikawortelsoep

Rodepaprikawortelsoep-wordpress-logo-culicool

Deze rode paprikawortelsoep is bijzonder lekker.
Het geheim zit hem erin dat deze soep niet gekookt wordt, maar…

…de ingrediënten, die we gebruiken, gaan de oven in.
Nog nooit hebben wij zo makkelijk een soep kunnen maken.

De geroosterde smaak van de paprika combineert fantastisch met de chorizostukjes.
Deze soep kun je ook heel goed als maaltijd maken.

Bekijk nu onze video hoe we deze soep voor jou maken:

We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke soep wij de volgende voor je kunnen maken.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.

Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.

Als je aan de slag wilt gaan met deze heerlijke Rode paprikawortelsoep dan vind je hieronder het recept.

Rode paprikawortelsoep

Rodepaprikawortelsoep-wordpress-logo-culicool
Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel olie (kokosolie)
  • 4 paprika’s
  • 2 wortels
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje (groenten, vers is het beste)
  • 1/2 liter water
  • zout en peper naar smaak
  • Garnering: chorizo

Tip van een deelneemster van FoodChange30: Voeg een mespuntje chilipoeder toe.

Dit is ook handig:
een braadslede of ovenschaal

Hoe maak je het?

  1. Zet de oven aan op 220 graden.
  2. Plet de knofook en snij de ui in halve ringen.
  3. Was de paprika’s en leg deze in de braadslede samen met de uien en tenen knoflook. Snij de wortel in plakjes en leg dit ook in de braadslede. Tot slot nog een eetlepel olie.
  4. Zet de braadslede in de oven ongeveer 25 minuten. Check tussendoor of de wortel al gaar is. De paprika’s kunnen een bruinige kleur krijgen.
  5. Zet ondertussen water op samen met het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur daarna laag.
  6. Wanneer eenmaal de paprika’s klaar zijn, haal de braadslede uit de oven en laat de paprika’s iets afkoelen. Verwijder de vellen indien ze zwart zijn (pas op: binnenkant nog warm zijn).
  7. Pureer de knoflook, rode ui, wortel en paprika met een staafmixer en voeg eerst de helft van de bouillon toe. Breng de soep op juiste dikte met de rest van bouillon.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Pureer dit nog even goed door en serveer.
  10. Garneertip: chorizostukjes (de combinatie met de roostersmaak van paprika is superlekker!)
  11. Eet smakelijk!