Sanny Verhoeven kwam op bezoek om haar favoriete salade te maken en te laten proeven.
Het is een heerlijke snoepsalade volgens haar vrienden. En toch is hij supergezond.
Bieten hebben de overhand in deze salade. Even was ik bang dat je de grondige smaak van de biet zou proeven, maar dit valt helemaal weg door de lekkere toevoegingen als geitenkaas en knoflook.
Waarom bieten gezond?
Bieten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. Deze antioxidanten ontgiften de lever, zuiveren het bloed en hebben op mensen met bloedarmoede een zeer gunstige uitwerking.
Sanny verhoeven is begonnen als actrice & presentatrice, maar sinds 2 jaar is ze nu ook youtuber. Met haar kanaal Sanny Zoekt Geluk gaat ze op zoek naar allerlei manieren om meer uit het leven te halen, minder te piekeren en gewoon blij te zijn met wat je hebt.
Zo ook haalt ze geluk uit gezond eten.
Vandaar dat ik haar als Culicoolfriend had uitgenodigd voor ons youtube-kanaal.
Ze wilde graag haar favoriete salade maken met bieten, geitenkaas en quinoa laten proeven.
Nu zul je denken: “Maar geitenkaas en quinoa is toch niet helemaal paleo?”
Dat klopt.
In de video krijgen we hier ook een gesprek over:
Sanny’s salade met bieten, quinoa en geitenkaas
Bereidingstijd: 30 minuten
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 170 gr quinoa
- 2 rode bieten
- olijfolie
- 50 gram pijnboompitjes
- handjevol spinazie
- 125 gram geitenkaas
- 1 granaatappel of de losse pitjes ervan
Dressing:
- 1 citroen(sap)
- 6 volle eetlepels geitenyoghurt
- 6 theelepel honing
- 3 a 4 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
- halve fijngehakte rode peper
Dit is ook handig:
een rasp
Hoe maak je het?
- Kook de quinoa volgens verpakking.
- Rooster de pijnboompitjes
- Snij de rode biet door vieren met schil. Zet het in een pan met water en laat het koken tot de rode biet gaar is.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten toe te voegen in een schaaltje.
- Laat de rode biet afkoelen (onder eventueel koud stromend water)
- Haal de schil van de biet. Gebruik de manier van Sanny, zoals in de video te zien is: Aai en pel.
- Rasp de biet fijn en doe het in een schaal.
- Voeg de quinoa erbij en meng het goed door elkaar, zodat de salade en roze kleur krijgt. Voeg eventueel olijfolie toe om het minder droog te maken.
- Dan kan de dressing erbij en meng het goed.
- Voeg de geitenkaas, granaatappelpitjes en spinazie toe. (Bewaar wat geitenkaas en granaatappelpitjes nog voor de topping eventueel)
- Tot slot: garneer met pijnboompitjes, stukjes geitenkaas en granaatappelpitjes.
- Eet smakelijk!