Maar uhh gezonde chocolade bonbons???
Ja echt waar! Deze chocola gaat niet rechtstreeks naar je heupen… van deze chocola word je niet dik en ook niet ongelukkig.
Integendeel. Cacao heeft een positief effect op je lijf & humeur.
Cacao of chocolade?
Als je iets van “chocolade” wilt, dan kun je het beste iets zelf maken met cacaopoeder.
Rauwe cacao heeft de hoogste concentratie antioxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld. Het aantal antioxidanten is 7x groter dan bewerkte chocola.
In het kort: waar zijn antioxidanten goed voor?
Antioxidanten gaan schadelijke processen in je lichaam tegen, waardoor je immuunsysteem een boost krijgt. Dat is cool he!
Magnesium maakt je blij
Nog een stofje waar rauwe cacao vol mee zit is magnesium. Magnesium is zeer belangrijk voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en maakt je scherper van geest en meer alert.
Ook is magnesium zeer positief voor je humeur. Je kunt dus zeggen dat je van het eten van rauwe cacao blij wordt!
Dus hop, aan de slag met die snelle cacao bonbons.
Bekijk hier hoe ik ze maak vanuit onze camper Lima:
Wil je aan de slag met de gezonde chocolade bonbons?
Check hieronder het Culipower-recept.
Geniet van deze verwennerij! 🙂
Je Foodbuddie, Nicole
RECEPT: Cacao bonbons – gezonde chocolade bonbons
Bereidingstijd: 15 minuten bereidingstijd
Voor: 8 bonbons
Wat heb je nodig?
- 3 eetlepels cacao
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels honing
- 50 gram amandelmeel
- 6 noten (bijv. amandelen of hazelnoten)
Dit is ook handig:
- 2 kommen
- 2 lepels
Hoe maak je het?
NB. Allereerst: Ik raad je aan om bovenstaande video te bekijken voor de bereidingswijze. Dan zie je exact hoe ik ze bonbons maakt.
- Doe in een kom 1 eetlepel cacao. Zet opzij.
- Meng 2 eetlepels cacao, 2 eetlepels kokosolie, 2 eetlepels honing en de amandelmeel samen in een andere kom. Het ziet er mogelijk niet heel aantrekkelijk uit. Haha.
- Schep met een lepel wat bonbonmengsel uit de kom. Leg hierop een noot.
- Pak een tweede lepel en schep wat mengsel bovenop de noot. Zorg dat de noot bedekt is.
- Duw met de tweede lepel het mengsel van de eerste lepel in de kom met cacao.
- Rol het door de cacao en klaar is je cacao bonbon.
- Leg op een bord & herhaal dit voor alle bonbons.
- Zet ze in de koelkast voor minimaal 30 minuten. (In de video serveren we het direct, wat ook kan. Maar als je geduld kunt bewaren, dan koud serveren. Dan zijn ze het lekkerst)
- Eet smakelijk!
Wil je meer snackrecepten voor tussendoor?
Dan is CULIPOWER iets voor jou.
Wij hebben 36 Culipower-recepten voor je.
Zie hier alle informatie over CULIPOWER >