Feestje? Tja, je kunt kiezen voor een suikerbom-taart, zoals een gefabriceerde slagroomtaart. Of je kiest voor een heerlijke romige culicool taart, zoals deze speculaas pompoentaart. Lekker, makkelijk & lactosevrij!
In deze pompoentaart zitten speculaaskruiden, dus daarmee krijg je een fijn wintergevoel. Althans dat krijg ik wel. Lekker een warme kop thee erbij & genieten maar.
De taart is gezoet met dadels en palmsuiker, maar hij is niet superzoet.
Om even goede verwachtingen te scheppen. 😉
De pompoen zorgt voor het healthy effect. Alleen het blijft een taart en geen maaltijd. 😉 Dus ik zou het bij een stukje houden. Je zal ook merken dat de pompoentaart aardig vullend is.
Erg benieuwd wat je er van vindt!
Je Foodbuddie, Nicole
PS. Heb je zo’n grote pompoen liggen dat je er nog meer mee wilt maken?
Kijk eens naar onze andere recepten:
– pompoensoep
– pompoenkoeken
– pompoenbrood
– pompoenfriet.
Als je aan de slag wilt gaan met de Speculaas Pompoentaart, dan vind je hieronder het recept.
Recept
Speculaas pompoentaart
Voor:8 stukken
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 45 minuten in de oven (+ 4 uur wachten)
Wat heb je nodig?
- 90 gram dadels (+/- 10 Deglet nour dadels)
- 50 gram hazelnoot
- 500 gram pompoenpuree*
- 150 ml amandelmelk
- 50 gram palmsuiker
- 3 eieren
- snuf zout
- 100 gram kokosmeel
- 2 theelepels speculaaskruiden
* Allereerst moet je pompoenpuree hebben. In Amerika kan je het overal kopen, maar wij moeten het in Nederland toch echt zelf maken.
Wat ook handig is:
- een keukenmachine
- een taartvorm met een diameter van 20 cm
- Bakpapier
Hoe maak je het?
- Maak allereerst pompoenpuree. Het is heel simpel: schil de pompoen, hak in blokjes. Kook de blokjes gaar. Pureer de pompoen. De pompoenpuree moet nu het overige vocht kwijt dus laat je het in een fijne zeef boven een bak uitlekken. Nu heb je pompoenpuree!
- Bekleed een taartvorm met bakpapier. Ik gebruikte een kleine met diameter van 20 cm.
- Maal in het keukenmachine hazelnoot en dadels fijn.
- Druk het hazelnootdadelmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de pompoenpuree, melk, palmsuiker, eieren, zout en speculaaskruiden. Roer het tot een glad beslag.
- Giet het pompoenbeslag in de taartvorm.
- Bak de taart 45 minuten op 200 graden.
- Benader deze taart als een cheesecake dus laat ‘m eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.
- Bestrooi met speculaaskruiden en smullen maar. Ook lekker met wat kokoscreme erbij. Zie in dit recept hoe je dat maakt >
- Eet smakelijk!