Met de winterse temperaturen krijg ik zin in warme chocolademelk.
Yep, zelfs in Malaga (waar we op dit moment zijn) begint het kouder te worden 😉
Deze lactosevrij chocolademelk zonder geraffineerde suikers is supermakkelijk te maken met slechts 4 ingrediënten.
Chocolademelk uit de supermarkt zit bomvol suiker. Laat staan, als je op je gezondheid & gewicht wilt letten. 🙂
Als je dit recept voor suikervrije warme chocolademelk eens probeert, zul je het vast met mij eens zijn dat al die toegevoegde suiker helemaal nergens voor nodig is. Lekker puur!
Sommige mensen mogen geen zuivel eten of drinken vanwege een lactose-intolerantie. Daardoor gaat de heerlijke smaak van een hot chocolate gemaakt met melk ze voorbij. Gelukkig zijn er verschillende andere mogelijkheden.
Wat is een culicoole vervanger voor koemelk?
Wij gebruiken vaak kokosmelk of amandelmelk. Let alleen bij amandelmelk wel goed op dat er geen suiker aan is toegevoegd. Neem de ongezoete variant.
Wil je aan de slag?
Check hieronder het recept.
Enjoy! Je Foodbuddie, Nicole
Recept
Suikervrije warme chocolademelk
Voor: Voor 1 mok
Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig?
- 250 ml amandelmelk
- 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract*
* Vanille-extract: Kan een merg van vanillestokje zijn of vanille-extract bij een biologische winkel. Je hebt ook variant te koop in de supermarkt (van Dr. Oetker). Alleen dit is eigenlijk geen extract maar essence en wordt niet gemaakt van vanille, maar van chemische producten. Het andere koop je bij de biologische winkel of betere kookwinkel en is vanille extract, oftewel een aftreksel van vanille.
Hoe maak je het?
- Verwarm de amandelmelk in een pannetje en doe er direct het cacaopoeder, kaneel en vanille extract bij.
- Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt.
- Schenk in een grote mok en geniet ervan!
- Serveer er nog deze lekkere powerballen bij. Dat is dubbelgenieten 🙂
- Eet smakelijk!
TIP:
Ben je een zoetekauw? Neem dan eerst een klein slokje van de chocolademelk en voeg eventueel een klein beetje agavesiroop of honing extra toe.