Met de Paleo-proof ingrediënten kun je met een stuk minder schuldgevoel van deze worteltaart snoepen. En hij is superlekker! Echt #culicoolgenieten dus.
Ideaal om iemand te verrassen met deze lekkernij. Zoals ik gedaan heb. Nog niet zo lang geleden was mijn moeder hier in Spanje. Alleen. Heel stoer van haar.
Uiteraard heb ik haar culicool verwelkomt. Met zowel een heerlijke wokschotel als een superlekkere taart. En wel deze Worteltaart!
Kijk maar hier wat mijn moeder ervan vindt:
Wij zijn heel benieuwd of jij deze taart gaat maken. Ga ook lekker #Culicoolgenieten met deze worteltaart. We horen het heel erg graag van je, bijvoorbeeld via Facebook of via Youtube.
Laat ons weten & zien met wie je ervan gesmuld hebt!
Succes 🙂
Je Foodbuddie, Nicole
PS. Hieronder staat het recept van deze superlekkere taart voor je klaar. Schrik trouwens niet van de hoeveelheid wortel die er in gaat. Het zette mij even aan de twijfel toen ik bezig was met wortel raspen 😉
Superlekkere worteltaart
Voor 1 taart(je)
Wat heb je nodig?
Voor de cake:
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram kokosrasp
- 3 goede eetlepels kokosolie – gesmolten –
- 5 eieren
- 12 deglet nour dadels of 8 medjool dadels zonder pit
- 1 eetlepel kaneel
- 1 theelepel gember
- sap van een halve limoen
- 1 theelepel bakpoeder/baking soda
- 300 gram winterpeen/wortelen
- handvol rozijnen
- 25 gram palmsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 75 gram walnoten
Voor de “culicool” crèmelaag:
- ¼ theelepel vanille-extract
- 100 gram kokosroom*
- sap van 1/2 limoen voor de Culicoole touch
Voor garnering:
25 gram walnoten
*Gebruik uiteraard een kokosmelk die geen toevoegingen heeft. Hij moet ook vol-vet zijn. Anders kun je het nooit stijf kloppen. Het merk wat ik hiervoor gebruik is van Aroy D. Dit is helaas niet biologisch, maar het heeft geen toevoegingen! Aroy D heeft verschillende varianten. Let erop dat je de cream koopt. Deze heeft het hoogste vet-gehalte en werkt het beste.
Dit is ook handig:
een keukenmachine
een taartvorm van 20cm doorsnede (groter kan ook, maar dan wordt hij minder hoog)
Hoe maak je het?
Voorbereiding:
Zet een dag vooraf je de taart gaat maken de kokosmelk in de koelkast. Het heeft een nacht nodig om in te dikken.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen in met kokosolie.
- Doe alle ingrediënten voor de cake met uitzondering van de wortel en rozijnen in het keukenmachine. (In een kom kan ook en dan roeren. Alleen kost dit iets meer tijd en kracht!) Zet het keukenmachine aan tot het een egaal beslag is.
- Rasp de wortel en voeg deze samen met de rozijnen aan het cakebeslag toe. Schep goed om tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
- Stort het worteltaartbeslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 – 55 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je een satéprikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uitkomt.
- Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm.
- Klop voor de cremelaag de kokosroom op tot het stevig is en voeg tijdens het kloppen limoensap en vanille-extract toe voor de smaak.
- Verdeel de Culicool crèmelaag over de afgekoelde worteltaart.
- Garneer met gehakte walnoten.
- Je kunt het direct serveren of je zet het nog even in de koelkast, zodat de crèmelaag iets harder wordt.
- Eet smakelijk!
LET OP: Deze worteltaart is afgedekt in de koelkast een paar dagen houdbaar.
Zie mij hier smullen met moeders >