Tomatenbrood is een makkelijk recept om te maken. En het is ook nog eens heerlijk. Er zitten geen gluten in, het is vrij van geraffineerde suikers en bevat geen lactose.
Bakken. Je moet er van houden.
Zelf vind ik het leuk. Zeker om traditionele bakrecepten in een nieuw gezond jasje te steken.
Meestal zijn het dan zoete baksels.
Alleen was ik nu even klaar met die “zoete troep”.
Het werd tijd om een hartig bakrecept te plaatsen.
Dit tomatenbrood is echt een aanrader.
Al lange tijd waren we op zoek naar een goed alternatief voor toastjes.
We wilden graag toch bij een feestje iets kunnen presenteren waar je iets op kan smeren.
En zeg nu zelf, hoe ziet dit eruit?
Dit is overigens een variant met boekweitmeel (ook glutenvrij) i.p.v. amandelmeel, zoals je in het recept ziet staan. Hiermee wordt het brood wat steviger. Op die manier ideaal om er een heerlijke tapenade erbij te serveren.
Het is ook een slimme snack.
Snij een plak af en je hebt een heerlijk tussendoortje.
In de video laat Nicole zien hoe Tomatenbrood supermakkelijk te maken is:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke gerechten wij nog meer mogen maken voor jullie.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met deze Tomatenbrood dan vind je hieronder het recept.
Tomatenbrood
Bereidingstijd: 50 minuten (waarvan 40 minuten oventijd)
Voor 1 brood
Wat heb je nodig?
- 200 gram amandelmeel*
- 1 eetlepel pompoenpitten of zonnebloempitten
- 1 eetlepel rozemarijn, fijngehakt
- 1/2 theelepel zuiveringszout (natrium bicarbonaat)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 15 zongedroogde tomaatjes
- 1/2 eetlepel citroensap
- 4 eieren
- 1 eetlepel kokosolie
*Amandelmeel zou je ook kunnen vervangen door boekweitmeel (ook glutenvrij). Hiermee wordt het brood wat steviger. Op die manier ideaal om echt als sneetje brood op te eten met beleg.
Dit is ook handig:
keukenmachine
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Doe amandelmeel, zonnebloempitten, rozemarijn, zout & peper en zuiveringszout in een keukenmachine en zet kort (5 seconden aan). Nu is het goed gemengd.
- Hak de knoflook fijn, snij de ui en de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
- Voeg dit bij de andere ingrediënten in de kom van het keukenmachine. Voeg ook de citroensap toe. Zet de keukenmachine weer aan.
- Voeg dan tot slot de eieren en de gesmolten kokosolie toe. En zet voor de laatste keer het keukenmachine aan. Het deeg is nu klaar.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep het deeg in de vorm. Druk aan met een lepel.
- Dek je vorm af met aluminiumfolie. Zet het 20 minuten in de oven.
- Haal dan het folie er weer af en laat het nogmaals 20 minuten bakken in de oven. Het brood gaat een beetje rijzen en wordt mooi bruin.
- Snij plakjes en eet direct. Of maak een heerlijke tapenade om het te besmeren.
- Eet smakelijk!
Als je het luchtdicht afsluit in een trommel, kun je het 4 dagen bewaren buiten de koelkast.