Een gezonde salade hoeft niet altijd alleen maar uit rauwe groenten te bestaan.
Je kunt er ook noten of fruit aan toe voegen.
Wat ook kan: is stukjes worst!
Ja dat had je niet gedacht hè.
Deze salade is fris en kruidig tegelijk.
Frisheid komt van de limoen en de paprika en de kruidigheid heeft meer te maken met de keuze om gekruide worstjes te kopen. Bij de Islamitische slager zijn ze te koop als “Merguez”.
In onze outdoor kitchen laten wij zien hoe je dit kunt maken.
Ondanks dat we alles goed hadden klaargelegd, waren we toch iets vergeten…
Oeps…zie onze blooper 😉
Bekijk nu de video:
We zijn benieuwd naar je reactie & laat ook zeker aan ons weten welke salade we nog meer voor je mogen maken.
Tof als je een reactie achterlaat onder deze blog.
Wil je meer van CULICOOL TV volgen?
Abonneer je dan hier op het youtube-kanaal van CULICOOL.
Als je aan de slag wilt gaan met deze Tomatensalade met gekruide worstjes dan vind je hieronder het recept.
Tomatensalade met gekruide worstjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- gekruide (merguez)worstjes*
- 4 middelgrote trostomaten
- 1 rode ui
- 1 limoen
- 1 groene paprika
- 2 eetlepels verse gehakte koriander
- 250 gram gekruide worstjes
- theelepel cayennepeper
* Je kunt ook kiezen voor gedroogde worst. Snij deze in stukjes en voeg ze toe.
Dit is ook handig:
een pan
Hoe maak je het?
- Doe tomaten, ui, paprika, koriander, theelepel cayennepeper en sap van 1 limoen in een kom.
- Zet de kom 1 uur in de koelkast, laat daarna weer op temperatuur komen voordat je de salade serveert.
- Prik met een vork een paar keer in de worstjes. Braad de worstjes (zonder olie!) op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar. Draai ze af en toe om.
- Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes van 2 cm.
- Leg de plakjes worst en het tomatenmengsel op de borden. Garneer met extra koriander.
- Eet smakelijk!
Je kunt het warm maar ook koud eten.