Tijdelijke SUPERDEAL - CULICOOL TOPFIT CLUB - Eet je TOPfit voor een TOPleven

We hebben nu een SPECIALE SUPERDEAL: 50% VOORDEEL. (Psstt...Je betaalt 0,83 eurocent per dag voor deelname aan de Culicool Topfit Club) 

Deze SPECIAL vervalt a.s. zondag 22 oktober 23.59

Let op: Deze 50% SUPERDEAL VOORDEEL verdwijnt in:  

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Hee, Nicole & Stijn hier van Culicool.  

Onze manier van eten is een doorbraak voor ons lijf & LIFE geweest. Stijn was 15 kilo te zwaar. Nicole had dagelijks buikklachten. Daar wilden we van af. Zonder de Bourgondische lifestyle op te geven.  

In 2013 leerden we de "paleo keuken" kennen. We hebben hier onze eigen toegankelijke draai aangegeven met gewoon normaal eten en zo is de Culicool lifestyle ontstaan.  

Samen 21 kilo kwijt en superfit. Yeah!  

Plus Stijn is van zijn dagelijkse hoofdpijn af en Nicole heeft gedag gezegd tegen haar opgeblazen buikgevoel. Zie hier onze verandering:  

Nu voelen we ons TOPFIT. En ja! Dat willen we zo voor altijd behouden. Uiteraard zonder moeite en met lekker eten. Hihi. :-)

Ons doel: “TOPFIT 100 jaar worden en een TOPLEVEN te leven!”  

Dat TOPLEVEN niet pas als we met pensioen zijn, maar juist vanaf nu. Vanaf Vandaag! Want dat kan met de Culicool Lifestyle. Doe jij ook mee? 

Om dit samen te kunnen bereiken hebben we deze Culicool TOPFIT Club opgericht. Want met steun uit een groep is bewezen dat je meer succes behaalt & eenvoudiger volhoudt. Samen gaan we dit bereiken! 

En vertel eens: Wat wil jij?  

Wil jij...

… van je buikklachten af? … meer energie? … geen vermoeidheiddipjes meer? … blijvend overtollige kilo’s kwijtraken? … van je suikerverslaving afkomen? … weer betere toiletbezoekjes? Ofwel goed kunnen poepen? … volhouden van een gezonde lifestyle zonder hongergevoel? … zonder moeite dagelijks in een druk bestaan gezonde maaltijden op tafel kunnen zetten? Voor jezelf en je gezin. … zonder een keukenprinses te zijn lekker eten, waarbij jij je vingers aflikt? … ook 100 jaar worden & zo fit mogelijk? :) … je beste leven ooit leven & je dromen waarmaken?  

Heb je 1 of meer keer met "ja" geantwoord? Dan is de CULICOOL TOPFIT CLUB voor jou!

Merk na 1 week al zichtbaar resultaat

Zie hier enkele reacties en resultaten van CulicoolTOPPERS: 


Waarom 90% het niet haalt om TOPfit & slank blijven?


Dit zijn veelgemaakte fouten waardoor het bij 90% van de mensen niet lukt om zich TOPfit & slank te voelen en alle energie hebben om hun dromen waar te maken:

Fout 1: Meer sporten om af te vallen  

Veel mensen gaan meer bewegen, schaffen een abonnement aan op de sportschool of gaan braaf iedere week hardlopen, alleen ze vallen niet af... 

Herkenbaar? Heel irritant als je vooral sport om een paar kilo eraf te trainen.  

Hoe het komt? Soms slok je een frisdrankje weg in 5 minuten, maar je moet er wel 1,5 uur voor sporten om die er weer af te krijgen... 

Slimmer dus om het juiste in je te stoppen. Waar je juist echt energie van krijgt.  

Supergoed natuurlijk dat je kiest voor beweging, aangezien dit goed is voor je stemming, alleen verschillende onderzoeken bewijzen dat je van sporten zelden afvalt.  

Obesitas onderzoeker Kushner benadrukt dat starten met een gezonder dieet is stap nummer 1 om af te vallen. Bewegen is slechts een onderdeel.  

Voeding bepaalt namelijk voor 70% hoeveel je afvalt & hoe jij je voelt. Sporten voor minder dan 30%.  

70% VOEDING / 30% BEWEGING


Plus er is nog een gevaar van alleen maar focus op sporten:  

Het onderzoek van obesitas onderzoeker Zoe Harcombe toonde aan dat veel mensen zich na een work-out trakteren op een stuk chocola of iets wat buiten proportie is in vergelijking met het werk dat ze hebben verricht. Ofwel je eet meer, dan dat je verbrand hebt.

Goed, dan snap je wel waarom die kilo’s er niet vanaf vliegen... Ondanks als je sport inspanningen...

In de Culicool lifestyle is dat wel mogelijk, kijk maar:  

Fout 2: Aan de slag met een tijdelijk quickfix dieet.  

Vaak kiezen mensen voor een dieet om af te vallen. Je gaat een aantal weken op “streng regime” en daarna kun je weer “normaal” eten. Neem bijvoorbeeld calorieën tellen of een sapjesdieet.

Ga jij je hele leven in een app bijhouden hoeveel calorieën je hebt gegeten? Of iedere dag alleen maar aan de sapjes zitten?  

Dat lijkt ons niet heel plezierig en gedoemd om te mislukken. Met een dieet weet je op voorhand dat eens weer die teleurstelling komt van.. dat je het niet volhoudt. Dan begin je aan jezelf te twijfelen. Het voelt alsof je gefaald hebt.

Dan hebben wij ook gehad, maar het ligt niet aan jou. Ook tegen Stijn werd gezegd: "Ja, jij hebt levenslang. Je hebt een brede bouw, dus doe het er maar mee. " 

Maar wat een onzin! Je moet een dieet vermijden en juist kiezen voor een lifestyle die bij je past.

Culicool is geen dieet, het is een LIFESTYLE. 

De Culicool Lifestyle is eenvoudig vol te houden. Met normale ingredienten. Gewoon te koop bij de supermarkt. Maaltijden die snel te maken zijn en om je vingers bij af te likken. 

Met de juiste voeding voel jij je TOPFIT om je TOPLEVEN te leiden. 

Start daarmee vanaf vandaag... want het leven is te kort om je niet TOPFIT te voelen... Toch?

“Aan de porties merk je dat het geen dieet is, maar echt een lifestyle!  

Waar ik het voor deed, heeft voor mij gewerkt: geen opgeblazen gevoel & mijn spijsvertering werkt zoveel beter.”

- Tineke

Super trots op mijn lijf! - Ingrid 

“Na mijn burnout gestart. Ik ben helemaal om. Inmiddels een half jaar aan het culicoolen.  

8,5 kg kwijt, geen behoefte aan suiker, meer energie & geen opgeblazen gevoel.

Het geeft me een geweldig gevoel. Super trots op mijn lijf.  

Ik heb weer een drive. Dankjewel hiervoor."  

"Ik ben echt heel blij.. Ik ben zelfs op dit moment 65.1 kg dus 7.5 kg afgevallen in 7 weken!! Ik lig echt in een deuk want collega's van mij doen de weight watchers, maar die vallen geloof ik 5 ons in de week af en die moeten meer afvallen dan ik!! "

Inge R. - oktober 2016 

Fout 3: Alles alleen willen doen

Als je zomaar begint met het veranderen van je eetpatroon zonder je doel te delen, dan ga je het niet redden. Wij, mensen, hebben sociale steun nodig.  

Iets wat vaak wordt onderschat, maar gedragswetenschapper Sonja Lyubomirsky ondersteunt het:  

“Het delen van je voornemen een doel na te streven met anderen vergroot je kans op succes enorm.” 

En ja, het gaat je gebeuren… bij het veranderen van een gewoonte ga je een tegenslag krijgen.  

Alleen wat gebeurt er als je het alleen doet? Dan haak je sneller af. In een groep zet je sneller door. Plus het is veel gezelliger.

Met de Culicool TOPFIT Club gaan we een TOPtijd beleven om te groeien naar ons TOPFITTE lichaam & leven. 

Samen met andere Culicoolers. 

En ja! Wij, Nicole & Stijn doen ook mee in de groep. Wij hebben net zo goed jouw steun nodig!

Fout 4: Negatieve stimulans van omgeving door omringen met verkeerde mensen. 

Yep, wellicht herken je het wel. Een omgeving die zegt “wanneer ga je weer normaal eten?” Duidelijk dat zij je geen steun zullen geven. Je voelt je onbegrepen. Wij weten hoe moeilijk het is om hier mee om te gaan. 

Daarom zijn we deze Club gestart. Ook voor ons zelf. Voor like-minded people

Die zich wel fit willen voelen, die wel willen stralen op een feestje, die wel zelfverzekerd in hun bikini willen rondlopen, die wel hun dromen willen nastreven, etc.

Onthoud: 

Je bent het gemiddelde van de 5 mensen waar je het meeste mee omgaat.

Denk daar eens over na. Met wie ga je veel om? Wat voor collega’s heb je? Wat voor partner heb je? Wat voor vrienden heb je?  

Je kunt er een beetje vanuit gaan dat je het gemiddelde bent van die 5 mensen waar je het meest mee omgaat.  

Wanneer je met 5 mensen omgaat die slechte eetgewoontes hebben, dan zal jij waarschijnlijk uiteindelijk snel ongezond eten. 

Dat klinkt wellicht een beetje lullig, maar zo werkt het wel. Wanneer jij met mensen omgaat, die constant succes hebben, altijd gemotiveerd zijn, positief zijn, zich superfit voelen en zin hebben om toffe dingen te doen, ofwel hun topleven leven, dan ga jij je daar vanzelf aan optrekken.

Laten dat de Culicoolers van de CLUB zijn! 

Wat houdt je tegen om vanaf nu je topleven te leven? Je bent het waard! En het leven is te kort om je slecht te voelen. Dat is hoe wij er instaan.

“Ik dacht zelf wel gerechten van internet te kunnen halen maar met de Culicool-groep is echt de knop omgegaan, de positieve motivatie en besloten Facebookpagina doen echt zo veel!"

- Elizabeth (-2 kilo) 

De culicool-groep motiveert enorm. Ik ga zeker met deze manier van eten door omdat ik me veel gezonder, fitter en slanker voel. Kan het iedereen aanbevelen."

- Ilse (-3 kilo)


Waarom de Culicool Club?


Afgelopen jaren hebben wij & 1000-en Culicoolers ervaren hoe in de Culicool lifestyle buikklachten te voorkomen, je fitter te voelen & je ideale gewicht te bereiken. Geweldig!  

En dat gewoon door dagelijks te genieten van heerlijke gerechten zonder hongergevoel of afstraffing. Dat gunnen wij nog meer mensen.

Wij zijn op missie om 100.000 Nederlanders te inspireren met de Culicool lifestyle, zodat zij zich TOPFIT & slank voelen en alle energie hebben om hun TOPLEVEN te leven.

Wij stimuleren graag nieuwe & ervaren Culicoolers.  

Als je de Culicool lifestyle nog niet volgt, dan is het belangrijk om jezelf opnieuw te programmeren. De voedingsindustrie heeft ons namelijk verkeerd geprogrammeerd. 

Ga daarom minimaal 66 dagen “Culicoolen”, zodat het een goede gewoonte wordt. Zonder na te denken ga je het dan volhouden. Met veel plezier en zonder moeite. 

Einde jojo-tijdperk :)  

Welkom TOPFIT leven!

Na 66 dagen wordt je nieuwe gewoonte een automatisme.

Met de Culicool TOPFIT Club gaan we je daar bij helpen. 

Heel eerlijk...afgelopen jaren ging het bij ons wel eens mis.  

Yep, zaten we toch weer troep te eten, wat ons lichaam helemaal niet fit maakt. En dat terwijl we 100-en gezonde recepten achter de hand hebben. 

Maar goed. Niet gek dat je soms een terugval hebt, want een suikerverslaving is 8x sterker dan een cocaineverslaving. Ook wij zijn suikerjunkies geweest met dank aan onze grote vrienden van de voedingsindustrie :-) 

De vraag die wij onszelf stelden:  

Hoe kunnen wij zorgen dat wij en onze Culicool-community voor altijd op ons ideale gewicht blijven en alle energie behouden om hiermee je beste leven ooit te leven?

Wij zijn op onderzoek uitgegaan met wat te doen om blijvend resultaat te houden. We ontdekten dat 3 dingen heel belangrijk zijn om een gezonde lifestyle te kunnen volhouden.  

Dat is:  

 • Een maaltijdplan
 • Stimulans van de juiste groep
 • Je doel hebben & delen  

1. EEN MAALTIJDPLAN


Yep, je kent het wel. Je loopt door de supermarkt. Je weet niet wat te eten, geen inspiratie voor een gezonde maaltijd en je hebt trek.  

Tja, dan kies je toch vaak voor een slechtere snelle hap. Wij in het begin wel.  

Plannen is een belangrijke succesgewoonte als je begint met een gezonde levensstijl.  

Wij maken (of eigenlijk Nicole maakt) nu iedere week een maaltijdplan. Zo hoef je niet elke dag na te denken wat je wilt gaan eten. Dat bespaart tijd, frustratie en geld.  

Een maaltijdplan hebben maakt alles makkelijker en geeft zoveel rust. Plus volhouden gaat dan zonder moeite.  

Dat gunnen we jou ook. Daarom delen wij wekelijks onze maaltijdplannen met jou!  


2. Stimulans van de juiste groep


Goed, wij (Nicole & Stijn) hebben elkaar en helpen elkaar dan ook dagelijks om Culicool te eten.  

Alleen wij merkten wel dat onze Culicool-community ons een extra boost geeft om er daadwerkelijk voor te gaan. Als wij bijvoorbeeld samen een keer een dip hebben ;-)

De coole foto’s & berichten die wij dagelijks ontvangen geven ons steun.

Steun is ontzettend belangrijk om vol te houden.

Daarom krijg je in onze club toegang tot een besloten Culicoolgroep waarin je je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen & elkaar lekker kunt maken met heerlijke receptfoto’s ;-)  

En als je het even niet meer weet, dan zijn wij & de groep er voor jou. Met motiverende video’s zullen we er ook alles aan doen dat je doorzet.

Ook spijkeren je bij op het gebied van voeding & gezondheid, zodat jij exact weet wat te eten om je TOPFIT te voelen.  


3. Je doel hebben & delen


Wellicht is het allerbelangrijkste toch wel het hebben van een doel. Zonder doel heeft een plan & een groep weinig zin ;-)  

Weet waar je naar toe wilt & hoe je je wilt voelen en ga ervoor. 

Of je nu een bepaald streefgewicht wilt bereiken, van gezondheidsklachten af wilt of tot je 100 topfit wilt zijn, maakt niet uit.  

Omschrijf je doel duidelijk en spreek het ook uit. Dit kan door jouw doel te delen in de Culicool TOPFIT Club, zoals Berdien doet:  

Als je iets uitspreekt naar je omgeving, dan wil je niet falen. Plus je omgeving gaat je steunen om je doel te behalen. 

Zie hier hoe Jacqueline haar succes viert:


Wat eet je in de Culicool Lifestyle?


Wij hebben ons laten inspireren door de "Paleo Lifestyle". Voor ons: Eten zoals moeder natuur het bedacht heeft. 

Focus op:

 • Groente
 • Fruit
 • Vis
 • Vlees
 • Eieren
 • Noten
 • Zaden

Eet met mate:

 • Nachtschades
 • Peulvruchten 
 • Pseudogranen (vb havermout of quinoa) 

Vermijd:

 • Toegevoegde suikers
 • Pakjes zakjes
 • Zuivel 
 • Granen
 • Industriële producten (vb frisdrank en snoep) 

Zoals je ziet gebruiken we de kleuren groen, oranje en rood. Met deze stoplicht-methode weten we nu exact wat wel, soms bij uitzondering en wat beter niet te eten.  

In de Culicool TOPFIT Club ontvang je ook de complete Culicool voedingslijst.

Voor Stijn kwam het stoplichtlijstje goed van pas. In het verleden had hij iets te veel door rood gereden, waardoor hij de volgende boetes kreeg: Hoofdpijn en buikvet.  

Nu weet hij wat te doen om deze problemen te voorkomen.

 Voel me happy in mijn lijf! - Frederique 

Paleo ÍS makkelijk en heb zo genoten van het kokkerellen. JAAAAAAA, wij gaan zeker zo verder. 

Culicool’en was een super opstap voor ons om verder te gaan met de lifestyle en wij zijn geroutineerder geraakt met overheerlijke recepten. 

Deze lifestyle geeft zoveel fitheid. Fitheid die mogelijk is door ongelooflijk lekker te smullen van pure gerechten. Jullie zijn zelf een-en-al stralende fitheid wat enorm stimuleert! Ook de CuliCole filmpjes zijn stimulerend en iedere keer weer een bevestiging hoe makkelijk het kan zijn.

Feestje voor het hele gezin - Rachaelle

“Wat een ongelofelijk leuke manier van eten hebben jullie zo bedacht!  

Wij genieten er erg van met het hele gezin, en het is een feestje om het klaar te maken en dan natuurlijk op te eten. 

Veel recepten en foto's stuur ik door naar onze oudste dochter in Calgary, die schaatst daar een jaar met de nationale selectie, en die trainen heel veel, en moet heel gezond eten.  

Het Culicool eten past ook bij topsporters waarbij het van uitermate groot belang dat er veel groenten, fruit, vlees, vis, zaden en noten gegeten worden.  

Ik ben zelf gluten intolerant en onze oudste dochter is ook gevoelig voor gluten, en deze manier van eten is voor ons een hele goede. We aten al wel altijd op deze manier, alleen krijgen we nu veel leuke recepten en afwisseling.  

Ik vind dat jullie dit erg leuk aanpakken.  

Liefs. Rachaelle”


Waardoor kunnen bepaalde klachten ontstaan?


Om te begrijpen waarom wij in het paleo eten geloven, zullen we hieronder uitleggen hoe klachten kunnen ontstaan, zodat je voor jezelf kunt onderzoeken wat het bij jou is.  

Hoofdpijn, buikpijn of buikvet?

Suiker is OORZAAK NUMMER 1 van buikvet, hoofdpijn en buikpijn.  

Bij suiker denk je snel aan frisdranken of koeken, maar suiker kan ook zitten in producten waar je het niet van verwacht. Denk aan pakjes/zakjes of kant-en-klare sauzen.

Of wat denk je van ketchup? Zo'n 33 procent bestaat het uit toegevoegde suiker. 

Je hebt het dus niet door, maar stiekem krijgen we veel suikers naar binnen. Sauzen kun je heel makkelijk zelf maken. Dat laten wij je zien in de Culicool TOPFIT Club.  

En wist je dat suiker 8x verslavender kan zijn dan cocaïne?  

Van jongs af aan worden we al verslaafd gemaakt. Met babypotjes, snoep etc. Je doet er goed aan om je suikerverslaving aan te pakken voor een topfit leven.  

Weinig energie?

Weinig energie, futloos of slap kan een oorzaak zijn van een suikerspiegel die te veel aan het schommelen is.  

We horen weleens zeggen “Pfff, ik heb ff een cola’tje nodig. Suikers voor energie.”  

Tja, is het slim? Natuurlijk krijg je van zo’n suikerstoot even energie. Alleen het gevaar met geraffineerde suikers (in frisdrank, snoep of andere gefabriceerde zooi) is dat ze ook weer snel een dip geven.  

Je energiepeil komt onder het gemiddelde te liggen. Wat je wilt is een gelijkmatige energieniveau. Dat krijg je door het eten van natuurlijke suikers.  

Dus yes, suikers mag, alleen dan wel de goede uit fruit en groenten.

Breng je suikerspiegel in balans & krijg de hele dag door energie!

Buikklachten? Buikkrampen?

Opgezette buik en buikpijn kan een gevolg zijn van het eten van gluten. Ook kun je er moe of suf van worden.  

Wist je dat bijna iedereen in zekere mate overgevoelig is voor gluten? Glutenallergie (coeliakie) is één van de onbekendste volksziekten van Nederland. 1 op de 100 mensen heeft het, maar slechts 1 op de 800 mensen weet dat ze het hebben.  

Gluten kunnen zitten in:

 • Brood
 • Pasta
 • Muesli 
 • Havermout (Yep, een ontbijt met havermout kan je dus juist fysieke klachten opleveren, helaas!)

Maak je eigen glutenvrij tomatenbrood, granola of crackers in een handomdraai. Zie hier:

Opgeblazen gevoel?

Winderigheid, niet naar de wc kunnen of een opgeblazen gevoel kan een gevolg zijn van lactose eten.  

Wist je dat ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders lactose intolerant is? Dat is 1 op 10!

Lactose kan zitten in:

 • Yoghurt 
 • Melk
 • Kaas (bepaalde soorten)


Nicole had altijd een opgeblazen gevoel. Door een maand lang lactose uit haar eetpatroon weg te laten, kwam ze erachter dat ze lactose-intolerantie heeft. Resultaat: Geen buikklachten meer!  

Natuurlijk dacht ze "Shiitt….Geen zuivel? Geen yoghurt?" Ze was erg gehecht aan haar yoghurt ontbijtje en ook nam ze het regelmatig als tussendoortje.  

Yep, wellicht ben jij ook overgestapt naar yoghurt als ontbijt, omdat het als gezond wordt gezien. Tja, is het slim?  

Heb je buikklachten? Kijk wat het doet als je het ook een maand uit je eetpatroon laat.  

Zie hier dat je nog steeds heerlijk kan ontbijten:  

Opgeblazen gevoel is weg! - Mieke 

“Dit smaakt zeker naar meer. Opgeblazen gevoel is weg. Geen hoofdpijn meer, geen suiker dwang! 

Ik hoef niet af te vallen, het tegendeel juist. Ik blijf mooi steken rond die 55 kilo.  

Geweldig om je lijf en geest op een lijn te krijgen doordat er rust in komt. Het is veel eenvoudiger dan ik dacht dat het zou zijn. Dat terwijl ik ook veganistisch eet. Super inspirerend met alle reacties van mede leden in de Culicoolgroep & de grappige filmpjes van jullie. Ik ben super blij met jullie vorm van hulp."  

Geen suikverslaving meer! - Merel 

“Mijn man en ik gaan door met deze lifestyle. Ik ben 4 kilo kwijt. We hebben geen suikerverslaving meer en de stoelgang is ook verbeterd.

We voelen ons echt energieker. Moet je eens nagaan...dat met gebroken nachten door onze zoon van 4 maanden! " Resultaat: - 4 kilo Gezonder JA 8 Energieker JA 9  

Voel me energieker, niet meer opgeblazen & geen snaaidrang meer! - Berdien 

“Culicool’en heeft me het volgende opgeleverd: - Ben van mijn suikerverslaving af - Lunch weer (deed ik al jaren niet meer) waardoor ik s'middags geen honger/ snaai gevoel meer heb - Voel me energieker en niet meer opgeblazen.  

Ik houd het goed vol met al die heerlijke gerechten. Lekker voedzaam ook. En tussendoor had ik altijd een lekkere snack om van te genieten.”

Resultaat: - 2,8 kilo Gezonder JA 8 Energieker JA 8  

Slechte stoelgang?

Ook een veelgehoord probleem is “niet naar de wc kunnen”. Vezels zijn belangrijk. Dat weet je waarschijnlijk wel.  

Alleen welke vezels? Veel mensen denken die uit brood. Dat krijgen we zo geleerd. Alleen is dat waar? 

Wat wij geleerd hebben van paleo eten is dat: 

 • onoplosbare vezels in (volkoren) graanproducten klachten kunnen geven aan de darmwand.
 • groente & fruit ook ontzettend veel vezels bevat, waar we niet altijd bij stilstaan. De oplosbare vezels, die hierin zitten, zijn ook nog eens beter te verteren.  

Ofwel: de beste poepvezels haal je uit je groente & fruit!  

De beste poepvezels zitten in groente & fruit!

En uh, we hebben dit niet alleen geleerd. Ook ervaren ;-)  

Zie hier ook andere Culicoolers die weer fijn kunnen poepen (om het zo maar even te zeggen):  

Mijn stoelgang is nog nooit zo goed geweest! - Wencke 

“ Of het naar meer smaakt? Ja, voor mij absoluut. Ik voel me echt gezonder. Mijn stoelgang is nog nooit zo goed geweest en ben een stuk energieker!!! Van jullie enthousiasme krijg ik al energie. 

Fijn dat er een besloten facebookgroep is waar vragen gesteld kunnen worden en waar meningen en recepten gedeeld kunnen worden! En ik vind het heel goed dat jullie de 80/20 regel hanteren, dus dat er plaats is voor iets wat minder gezond is. Daardoor kun je ervan genieten, zonder je schuldig te voelen!”

Resultaat: - 0,5 kilo Gezonder JA 9 Energieker JA 8  

“Ik voel mij beter, kook graag en heb mijn cholesterol naar 5.0 gekregen en stoelgang nu zonder tabletten. Dus ook lifechanging. We gaan ermee door!"

Donna - oktober 2016 

Goed, denk jij “oh geen brood, geen yoghurt, geen pasta?” en ben je nog wat sceptisch?  

Kijk naar wat het je op kan leveren. Hoe lekker je er door gaat voelen. En kijk ook vooral naar wat je WEL allemaal kunt eten!  

"Ik ben erg blij met de beweging die ik heb kunnen maken. Ik voel mij echt gezonder, energieker! Gewoon lekker in mijn vel, omdat je zo gezond bezig bent. Het koken op deze manier is mij heel erg mee gevallen. Ik mis ook niet perse het brood, pasta, aardappelen, zuivelgerechten.

Margot - oktober 2016

#culicoolgenieten

Wij laten je in de Culicool TOPFIT Club met alle liefde en vrolijkheid zien wat voor heerlijke dingen je lactosevrij, glutenvrij en suikervrij kunt eten.  


Wat levert deelname aan de Culicool TOPFIT Club mij op?


De volgende veranderingen kunnen het je opleveren:

 • je zal kilo’s kwijtraken
 • je gaat meer energie krijgen 
 • je hebt geen vermoeidheidsdipjes meer 
 • je gaat beter slapen 
 • je suikerbehoefte neemt af 
 • je huid gaat meer stralen
 • je krijgt betere toiletbezoekjes en dus minder buikkrampen 
 • je hongergevoel wordt minder


In de Culicool TOPFIT Club zullen we er ook alles aan doen dat je zo blijft voelen en gaat volhouden.  

Plus met de wekelijks nieuwe maaltijdplannen van de Culicool TOPFIT Club hoef jij niet meer na te denken wat te eten. Sta je niet meer te twijfelen in de supermarkt.  

Dat uitdenkwerk hebben wij al voor je gedaan. Dit bespaart jou veel tijd, geld & frustratie!  

Zie hier wat klanten zeggen:

Ben superblij. Wat wil een mens nog meer! - Nicoline  

“Ik was zo lang op zoek naar een gezonde levensstijl en ben super blij het gevonden te hebben met Culicool. Ik slaap beter, geen opgeblazen gevoel meer, goede stoelgang, een veel betere smaak en meer energie.  

4 kilo afgevallen en het is allemaal nog lekker ook. Nou wat wil een mens nog meer! Thanks Nicole en Stijn. Ben blij met jullie!  

Mijn darmen zijn rustiger! - Alexandra

“Ik ga het zeker meer doorvoeren in onze levensstijl. Ga proberen het 80/20 te doen. Merk dat ik er baat bij heb en dat is veel waard. Ik voel me gezonder, fitter en zit lekkerder in mijn vel. Mijn darmen zijn rustiger en daar deed ik het voor. Verder ben ik verrijkt met lekkere, verrassende en vooral gemakkelijk te maken recepten.  

Resultaat: -2,2 kilo Gezonder JA 8 Energieker JA 8

Ik ben 51 en voel me een jonge blom van 17 - Regina  

"Ik ben zo verschrikkelijk blij met jullie culicool. Het heeft mij weer jong gemaakt. Ik lig niet om 7 uur op bed in de avond. En ik kan weer afspraken maken.  

Ook ben ik niet meer zo humeurig. Ook kan ik mijn pijnklachten beter opvangen. Ik heb chronische rug en pijnklachten. Dit zorgt ervoor dat afvallen bij mij een dingetje is. Toch kan ik zeggen dat mijn hele welbevinden beter is.  

Ik ben 51 en voel me een jonge blom van 17 ;)  

Ik zit in het onderwijs (pubers) en ik geniet. Ben lekker druk en bedenk van alles. Jullie culicool geeft me inspiratie bij het koken maar ook bij andere dingen."


Welke steun kun je iedere week exact verwachten om je TOPFIT & slank te voelen?


[1] Compleet maaltijdplan voor iedere dag

Iedere week krijg je stipt élke donderdag een nieuw maaltijdplan inclusief baktips voor je tussendoortjes die week.

Volg het menu met heerlijke recepten voor het ontbijt, lunch en diner. Alles is voor jou ingevuld. De recepten zijn:

 • seizoensgericht
 • makkelijk en snel klaar (minder dan 20 min)
 • gevarieerd
 • en vooral… LEKKER!  

Zonder een keukenprins(es) te zijn, zet je met onze recepten een snelle gezonde maaltijd op tafel.  

Het maaltijdplan zal bestaan uit recepten van onze bestaande programma’s & nieuwe recepten, want iedere week komen nieuwe recepten beschikbaar.

Check dit eens hoe lekker >

Voorbeeld dagmenu 1:

 • Energieke fruitsalade met noten 
 • Paleowrap met kip 
 • Kipcurry met courgettenoodles 

Voorbeeld dagmenu 2:

 •  Ontbijtpap met kaneel & rozijnen
 • Lunchboxsalade met serranoham & groene asperges
 • Burger 2.0

Voorbeeld dagmenu 3:

 • Appeltaarsmoothie
 • Omelet met champignon en chorizo
 • Bloemkoolnasi

Loopt het water je in de mond? En ben je al overtuigd om mee te doen? ;-)

Klik dan hier om je aan te melden >


 •  Inclusief snacktips & tussendoortjes!  

Ook voor tussendoor geven we je tips & recepten, zodat je geen hongergevoel zal hebben. Tussendoortjes die je snel kunt maken en pakken. Snacken kan je weer met goed gevoel doen!  

Bekijk deze heerlijke snacks eens:

[2] Groeps inspiratie en stimulans

Je krijgt toegang tot de besloten Culicoolgroep, waarin je gelijkgestemden vindt om elkaar te stimuleren.

Ga er 100% voor met de steun, tips en het advies van je mede clubleden.

En ja! Wij, Nicole & Stijn doen ook mee en zijn ook aanwezig in deze groep.

[3] Alle vragen beantwoord tijdens vraag- & antwoord sessies door Nicole & Stijn

Iedere week zullen we vragen beantwoorden. Stel je vraag aan ons & wij beantwoorden de vraag in een video of facebook LIVE in de besloten groep waar jij toegang tot hebt.

[4] Motiverende video’s van Nicole & Stijn

Iedere week ontvang je motiverende video’s van ons. Alles om jou de juiste acties te laten doen in jouw Culicool lifestyle. Bijvoorbeeld hoe met moeilijke situaties om te gaan.

Jullie enthousiasme is erg aanstekelijk - Nicole 

Hoi Stijn & Nicole,  

Ik ga starten met al jullie ideeën, recepten en enthousiasme. Dat laatste helpt mij veel merk ik. Door jullie video's, het lekker menselijk houd en leuke humor hoop ik dat dit me wel gaat lukken en helpen.  

Ik ben nog niet begonnen heb wel super veel video’tjes bekeken dus start morgen! Bedankt hiervoor alvast en keep up the good work dan ga ik dat ook doen ': p! hihihi  

Groetjes, Nicole  

 

[5] Tips op het gebied van gezonde voeding & lifestyle

Iedere week geven we je tips op het gebied van voeding, gezondheid & lifestyle. Bijvoorbeeld waarom iets wel en beter niet te eten, zodat je begrijpt hoe je van bepaalde klachten af kunt komen en je prettiger zal gaan voelen.

[6] Jouw voortgang meten

Iedere week meet je je voortgang & maak je je actieplan.  

Wat heb je bereikt deze week? Hoe kijk ik terug op deze week? Ben ik tevreden? Hoe voel ik mij?  

Wat ga ik komende week doen? (Sowieso ons maaltijdplan volgen ;-) )  

Je merkt na 1 week al voortgang. Dat is het leuke van meten.  

[7] Altijd en overal toegang 

Tijdens het abonnement heb jij 24/7 en overal toegang tot de recepten via jouw online bibliotheek. (indien internet)  

Jouw online bibliotheek is gemakkelijk via telefoon, tablet of laptop te raadplegen. 

Hier zijn de maaltijdplannen te zien. Plus ook de 7 Culicoolprogramma’s waar je toegang tot krijgt tijdens je TOPFIT clublidmaatschap. 

Het is heerlijk om zo'n mooie " bibliotheek " vol lekkere recepten bij de hand te hebben. Vooral doorgaan met jullie kookkunsten dan kunnen wij ook mee genieten.  

Groeten Josephine  


Tot welke Culicoolprogramma’s krijg je toegang?


Tijdens het abonnement krijg je toegang tot 7 Culicoolprogramma’s. Toegang tot 350+ Culicool recepten. Zo heb je eindeloos veel ideeën en inspiratie.  

Van eenpansgerechten, tussendoortjes, tot recepten voor het hele gezin.

1. CULIFAST

- bestaat uit 45 snelle makkelijke 15-minuten recepten. Ideaal voor doordeweeks als je het druk hebt.

2. CULIWOK

- bestaat uit 20 snelle simpele wokmaaltijden. Slechts 1 pan nodig. Super handig!

3. ONTBIJTSMOOTHIES

- bestaat uit 35 superlekkere gezonde groene smoothie recepten & 10 morningboost recepten. Ideaal om je ochtend energierijk te starten.

4. CULIPOWER

- bestaat uit 40 recepten gezonde powersnacks voor tussendoor. Plus een hulpgids, zodat je weet hoe een snaaidrang te verminderen en controle te krijgen op je zoete trek.

5. CULIBBQ

- bestaat uit 66 gezonde bbq-recepten om een super lekkere bbq te organiseren zonder met een plofgevoel van tafel te gaan. Deze gerechten kun je ook gewoon in je pan maken bv. doordeweeks :-)

6. Culicuisine***  

- bestaat uit 36 heerlijke recepten om een 3- 4- of 5-gangen Culicool thuisdiner te organiseren voor vrienden. Gerechten zien er feestelijk uit & zijn toch eenvoudig te bereiden. Zonder schuldgevoel kunnen jullie heerlijk dineren. Dat wordt #culicoolgenieten.  

7. De 90 recepten van FOODCHANGE30

- bestaat uit 90 heerlijke & makkelijke recepten met 30 ontbijt- 30 lunch- en 30 dinergerechten.

Dit ben je kwijt als je de programma’s los zou kopen:

CULIFAST - €37.00 CULIWOK - €10.00 ONTBIJTSMOOTHIES - €27.00 CULIPOWER - €27.00 CULIBBQ - €37.00 Culicuisine*** - €27.00 FOODCHANGE30 - €197.00  

Deze 7 programma’s samen hebben een waarde van totaal €362  

Tijdens je abonnement krijg jij toegang tot alle programma's. Zie het als een soort 'Spotify' abonnement die je hebt op de 7 Culicoolprogramma's.  

Als je je abonnement opzegt, dan zal de toegang van deze programma’s vervallen. 

De losse programma’s zijn dan te koop tegen een gereduceerd tarief, zodat je voor altijd toegang hebt.

Bonussen (tijdelijk)

 •  BONUS 1: BOODSCHAPPENLIJST

Iedere week ontvang je een boodschappenlijstje. Je kunt deze ook uitprinten. 

Dan kan je alles eenvoudig afstrepen wat je al wel in huis hebt en wat je nog moet halen.

 •  BONUS 2: VOEDINGSLIJST

Een complete voedingslijst met wat je wel, wat absoluut niet en wat je soms bij uitzondering mag eten in de Culicool lifestyle. Met een stoplicht-methode weet je wat wel paleo is & weet je exact waar op te focussen.

Je ontvangt dit in een handig printbare PDF.

 •  BONUS 3: Wekelijks nieuwe recepten

Iedere week komen nieuwe recepten beschikbaar. We verwijzen in het maaltijdplan naar de nieuwe maaltijden.

Iedere week komen nieuwe recepten beschikbaar.  

De Culicool TOPFIT Club is voor jou als…

… je van je buikklachten af wilt komen. … je meer energie wilt gedurende de hele dag. … je het jojo-tijdperk wilt afsluiten. … je allerlei diëten hebt geprobeerd. Nu ga je een lifestyle volgen. … je blijvend kilo’s kwijt wilt raken. … je van je suikerverslaving af wilt. … je weer goed naar de wc wilt kunnen gaan. … je zonder een keukenprinses te zijn iedere dag een gezonde makkelijk maaltijd op tafel wilt zetten. Voor jezelf en je gezin. … je weinig tijd hebt om lang in de keuken te staan. … jij je dagelijks TOPFIT wilt voelen om je TOPLEVEN te leven!  

… jij net als ons 100 wilt worden & zo fit mogelijk! :)  

Chanel, Natasja, Corrie, Elisabeth en Lenny voelen zich inmiddels zo fit & slank dat zij alle energie hebben om hun dromen waar te maken.

Bekijk hier hun ervaring met de CULICOOL lifestyle: 

Dit is echt mijn lifestyle geworden en blijft het - Chanel  

"Alles is uitstekend!!! Ik ben heel erg tevreden over alle recepten. Door de variatie kun elke dag wat anders kunt eten en alles smaakt voortreffelijk!  

Het heeft geresulteerd in nog minder buikklachten dan ik al had, ik ben wat kilo’s kwijt en voel me beter met dit eten. Kortom : HAPPY!"  

In 2 weken geen darmklachten & meer dan 6 kg kwijt!! - Natasja 

"Jullie goede & geweldige tips en recepten werken zo goed dat ik kan zeggen dat ik binnen twee weken geen darmklachten of opgezette buik meer heb ennnnnnn meer dan 6 kg kwijt ben!!

 Ben nog lang niet klaar ;-), maar voelt fantastisch!! En ik eet zalig!!"  

Meer energie & routine met een gezin! - Corrie  

"Het zijn gemakkelijke gerechten die goed toepasbaar zijn in een gezin en met een druk leven. Deze gezonde manier van eten heeft mij meer energie opgeleverd, inmiddels 6 (!!!) kilo´s verloren, minder darmklachten, meer routine en grip op gezond eten.  

Ik ben blij met jullie :-)"  

Elizabeth - "Met mijn auto-immuunziekte waarbij vermoeidheid het hoofdverschijnsel is, had ik nooit gedacht zo fit te kunnen worden."  

Lenny - "Door de makkelijke recepten in mijn drukke schema heel goed te doen. Ik voel me energieker en 4,4 kilo kwijt!"  

Wil jij ook weer trots zijn op je lichaam? Je TOPFIT voelen? Je TOPLEVEN leven?

Geef jezelf dan op met deelname aan onze Culicool TOPFIT Club. Geef jezelf een eerlijke kans en ervaar of het ook voor jou werkt. Wat heb je te verliezen...  

Wij zijn ervan overtuigd dat jij dit ook kunt!  

Deze manier van eten is nu vanzelfsprekend voor ons & 1000-en Culicoolers. Kost geen enkele moeite. Kilo's vet zijn verdwenen en we voelen ons energierijker dan ooit te voren.  

Eten op de Culicool manier is simpel en lekker. Je eet hele toegankelijke ingrediënten (normaal ;-) ) die gewoon bij supermarkt en groenteboer te koop zijn.


Wat is je investering?


Voel je binnen 30 dagen slanker, fitter en gezonder met de Culicool TOPFIT Club. Bereik dit samen met ons en andere gemotiveerde CulicoolTOPPERS!

NU TIJDELIJK: 50% SUPERDEAL VOORDEEL  

Dit is wat je krijgt met de SUPERDEAL: 


 • Iedere week een nieuw Culicool maaltijdplan (Ontbijt, Lunch & Diner)
 • Iedere week gezonde tussendoortjes & powersnacks
 • Wekelijks motiverende video's van Nicole & Stijn
 • Stimulans & inspiratie van andere CulicoolTOPPERS via de besloten groep
 • Antwoord op al je vragen
 • Bonus 1: Boodschappenlijst
 • Bonus 2: Culicool Voedingslijst


 • BONUS 3: Wekelijks nieuwe recepten 
 • Toegang tot 7 Culicoolprogramma’s alleen tijdens je TOPFIT clublidmaatschap:
 • CULIFAST - €37.00 CULIWOK - €10.00 ONTBIJTSMOOTHIES - €27.00 CULIPOWER - €27.00 CULIBBQ - €37.00 Culicuisine*** - €27.00 FOODCHANGE30 - €197.00 
 • Totale waarde: €362Eenmalige aanmeldkosten: €19,95 Per maand: €49,95 

Tarief 1e maand: €69,90 Tarief 2e maand en daarna: €49,95  

Normaal maandelijks: €49,95

Eenmalige aanmeldkosten: €19,95 Normaal per maand: €49,95 Superdeal maandkorting: -€25,00 

Tarief 1e maand: €24,95 Tarief 2e maand en daarna: € 24,95  

Je betaalt vandaag: € 24,95

(Dit voordeel krijg je ook de maanden daarna)

 • 30-dagen niet-goed-geld-terug garantie
 • Per direct opzegbaar zonder extra kosten. (Enkel dient er rekening gehouden te worden met 7 dagen opzegtermijn.)  

Let op: Deze 50% SUPERDEAL VOORDEEL verdwijnt in:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Ga voor de SUPERDEAL, dit zal je BESTE INVESTERING ooit in jezelf zijn om je TOPFIT te voelen voor een TOPleven. Krijg je gezondheid terug voor slechts €0,83 per dag

Je bent het waard: #culicooltopper!

Belangrijk om te weten.........  

1. De SUPERDEAL-actie is tijdelijk geldig.  

2. Je kunt iedere dag instappen. Je begint met een heerlijke Startersweek, zodat je een TOP-start zal maken.

3. Met de betaling die je vandaag doet, heb je de komende 30 dagen toegang. 

4. Je abonnement is per direct opzegbaar, zonder extra kosten. NB: Enkel dient er rekening gehouden te worden met 7 dagen opzegtermijn.  

Dat houdt in: Geef minimaal 7 dagen vóór de volgende termijn aan en wij stoppen het abonnement voor je. Stuur ons simpelweg een mailtje dat je wilt stoppen en wij annuleren je abonnement, zonder extra kosten.  

Bijvoorbeeld: Je start op 15 maart. Dan zal de tweede termijnbetaling op 15 april zijn.En volgende termijnbetaling steeds op de 15e van de maand. Je zal moeten opzeggen voor de 8e van de maand.

5. De maaltijdplannen zijn exclusief de boodschappen ;-)  


100% Niet-Goed-Geld-Terug Garantie


Wij zijn zo enthousiast over de Culicool TOPFIT Club, dat we je daarom een 30-dagen 100% niet-goed-geld-terug garantie geven. 

Zo loop jij geen enkel risico. Als je niet 100% happy bent of voelt🙂 , stuur ons dan binnen 30 dagen na aanschaf een mail, waarin je duidelijk aangeeft dat je je geld terug wilt, en wij retourneren jouw geld direct.  


Per direct opzegbaar 


Je kunt op ieder moment je abonnement opzeggen. 

NB: Enkel dient er rekening gehouden te worden met 7 dagen opzegtermijn.  

Dat houdt in: Geef minimaal 7 dagen vóór de volgende termijn aan en wij stoppen het abonnement voor je.  

Bijvoorbeeld: Je start op 15 maart. Dan zal de tweede termijnbetaling op 15 april zijn. En volgende termijnbetaling steeds op de 15e van de maand. Je zal moeten opzeggen voor de 8e van de maand.

 Wat gebeurt er na opzegging?

- Bij opzegging abonnement kun je je huidige periode afmaken  

- Bij opzegging abonnement verdwijnt je toegang tot:  

 • De maaltijdplannen van de Culicool Topfit Club
 • De Culicool discussiegroep
 • De Culicool programma's (mits je deze in het verleden niet los gekocht hebt)

Hoe belangrijk is je gezondheid voor jou? 


Bij een nieuwjaar wensen we elkaar allemaal een gezonde gezondheid toe, want dat vinden we zo belangrijk... 

Als we aan mensen vragen om te kiezen tussen geld of een goede gezondheid? Dan zal 99% kiezen voor een goede gezondheid. Jij toch ook? 

Maar handel jij hier ook na? Investeer jij ook geld & tijd in een goede gezondheid?

Een goede gezondheid komt niet aanwaaien. Zeker niet met de huidige verleidingen en voedingsindustrie. Zij hebben ons verpest en verslaafd gemaakt aan slechte gewoontes. 

Je zult het heft in eigen hand moeten nemen en jezelf moeten herprogrammeren, zodat gezonde gewoontes weer de standaard worden.  

Wat wij hebben gemerkt is dat als je je gezonder voelt, dan komen er mooiere dingen op je pad.  

Het is ook wel logisch als je er over nadenkt. Als je lekkerder in je vel zit, dan heb je er meer zin in, ben je aardiger naar je omgeving, kan je meer verdragen, trek je leukere mensen aan en gebeuren er mooie gebeurtenissen. 

Zorg dat je TOPFIT bent, dan komt het TOPLEVEN naar je toe.

Het leven is te kort om je slecht te voelen.

Dit is de beste investering die je in jezelf kunt doen.  

Voor minder dan €1 per dag ben jij lid van de Culicool TOPFIT Club en word je een CULICOOLTOPPER. 

Krijg je gezondheid terug. Wees weer trots op je lichaam. Kom zelfverzekerder over. Leef je TOPLEVEN!

Zeg je fitness abonnement op, en meld je aan bij de Culicool TOPFIT Club ;-) Want je weet nu, 70% bepaalt je voeding en slechts 30 % beweging.  

Met de 30-dagen niet-goed-geld-terug-garantie loop je geen enkel risico. Het enige risico dat je loopt is dat je kilo’s verliest en fitter dan ooit voelt ;-)  

Is er iets wat je nog tegenhoudt? Stuur ons dan een mail naar info@culicool.nl Dan geven we je een eerlijk antwoord of dit programma goed bij je aansluit of niet.  


SAMEN FIT & VERDIEN MET CULICOOL


Welke vrienden / vriendinnen gun jij ook een gezond lichaam, zodat zij hun fitste & beste leven leven?  

Nodig ze uit & doe het samen.  

Als je vriend of vriendin door jouw enthousiasme club-lid wilt worden, dan kun je daarmee verdienen.  

Dat is mogelijk via ons partner programma.  

Ontvang 20% commissie per maand zolang jouw aangebrachte vriend of vriendin lid blijft.  

Met 5 aangebrachte vrienden verdien je op die manier jouw abonnement maandelijks terug. Bij 6 of meer aangebrachte leden verdien jij maandelijks geld via de Culicool TOPFIT Club, zonder daar iets voor te doen.  

In ons Culicool Partner programma hier meer informatie over, waartoe je ook toegang krijgt, bij aanschaf van het club-abonnement.  

Culicool doe je niet alleen, maar met elkaar! 


Waarom wij je kunnen helpen?


Afgelopen jaren hebben we enorm veel ervaring en kennis opgedaan op het gebied van gezonde voeding binnen het paleo eten. Plus verdiept in hoe je gezonde gewoontes kunt integreren in je lifestyle.  

Wij zijn op missie om 100.000 Nederlanders te inspireren met de Culicool lifestyle, zodat zij zich fit & slank voelen en alle energie hebben om hun dromen waar te maken.  

Eet je TOPFIT voor je TOPLEVEN is ons motto. 

Onze kracht zit hem in het motiveren van onze volgers op een positieve down-to-earth-manier, zodat je daadwerkelijk in actie komt.  

Kijk maar hier:

"Hallo ik wil even zeggen dat ik echt verbaasd ben over de gerechten. Ik ben nog al een moeilijk persoon wat betreft eten. Ik heb mij al vaker aangemeld bij dingen, maar alles wat ik dan lees denk ik bah. Meestal wordt er dan geen vervanger benoemd. Ik heb nu voor het eerst zoiets van Ja!!! dit lijkt mij lekker. Ik ga dan ook morgen boodschappen doen en overmorgen beginnen, ben echt heel benieuwd." - groetjes Manon  

Hallo Nicole,  

Allereerst wil ik jou en Stijn complimenteren met de positiviteit overbrengen via jullie leuke video's. Dat is de reden waarom ik meer ben gaan kijken via facebook en youtube. ... Groetjes, Ellen  

Beste Culicool,  

Als eerste, leuke en lekkere recepten en filmpjes waar ik vrolijk van wordt! Dank daarvoor! ... groet Martine  


Veelgestelde vragen


Wanneer start de club exact? Je kunt op ieder moment instappen. Als nieuwe CulicoolTOPPER begin je met een heerlijke Startersweek en daarna stroom je vanzelf in met het wekelijkse maaltijdplan.

Je ontvangt ruim van te voren van ons het maaltijdplan voor die dag en week erna, zodat jij goed voorbereid kunt starten.  

Hoe kan ik het abonnement opzeggen? Je abonnement is per direct opzegbaar. Stuur ons simpelweg een mailtje dat je wilt stoppen en wij annuleren je abonnement.  

Wat kan ik het beste nemen als ontbijt? We houden van snelle ontbijtjes. Voor een goede start, kun je denken aan een fruitsalade of groene smoothies. Lekker snel klaar & vult goed. In de CLCL Topfit Club laten we je verschillende ontbijtopties zien.  

En wanneer je meer tijd hebt (bijv in het weekend) hebben we heerlijke recepten voor banaanpannenkoek, glutenvrije broden of hartige ontbijtgerechten. Maar je kunt in de weekenden ook voor de snelle variant gaan. :-)  

Zitten er ook makkelijke lunchrecepten bij voor naar je werk? Wij weten dat gezonde lunchmaaltijden naar je werk mee nemen een ‘ding’ is. In de CLCL Topfit Club delen we met je ideale lunchrecepten die: - voldoen aan een volledige lunchmaaltijd (i.t.t. boterham) - zorgen dat jij weer vol energie de middag in kan. - vrij van gluten, vrij van zuivel en vrij van geraffineerde suikers zijn.  

Zo leer jij hoe je je dagelijkse boterhammetjes (mocht je die nog eten) kunt vervangen voor een heerlijke lunchboxmaaltijd naar je werk, die snel te bereiden zijn en eenvoudig mee te nemen is.  

Om tijd in de ochtend te besparen kun je de lunchmaaltijden ook goed de avond ervoor bereiden. Dit is wat we veel Culicoolers zien doen.  

Soms kan je ook een deel van wat is overgebleven van je avondmaaltijd meenemen naar je werk. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke bloemkool nasi. Je collega’s zullen zitten watertanden als ze jou zien eten.  

 Zit er wekelijks een boodschappenlijst bij? Is deze uit te printen? Ja, wij zullen een boodschappenlijstje maken op basis van 2 personen.  

- Ben je alleen? Dan kun je eenvoudig de hoeveelheden halveren. - Ben je met een gezin van 4? Dan verdubbel je het ;-)  

Je kunt deze boodschappenlijst ook uitprinten. Dan kan je alles eenvoudig afstrepen wat je al wel in huis hebt en wat je nog moet halen.  

Kun je de boodschappen gewoon bij de supermarkt doen? Jazeker. Onze maaltijden zijn bereid met toegankelijke ingrediënten, die gewoon bij de supermarkt te koop zijn. Geen rare zaden of ongebruikelijke producten.  

Kun je het combineren met een drukke baan? Wij besparen tijd voor jou. Iedere week ontvang je een nieuw maaltijdplan voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Zo hoef je niet meer te twijfelen wat nu weer te koken. Doe je boodschappen en volg de recepten. Zo grijp je altijd raak.  

De recepten zijn snel te maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Wij zorgen voor die goede voorbereiding, jij hoeft het alleen af te maken.  

Lenny: "Door de makkelijke recepten goed te doen in mijn drukke schema."  

Zijn de maaltijdplannen ook voor een gezin geschikt? Geen rare of ongebruikelijke ingrediënten? Het is ook zeker goed mogelijk met een gezin. We hebben al vele deelnemers gehad waar het gezin mee eet. Alle gerechten zijn namelijk heel lekker én ook heel gezond voor kinderen.  

Zie hier wat Sharon zegt:


En ook de gezinnen van Winona, Corrie & Jacqueline eten mee:


Natuurlijk kan het voorkomen dat niet alles smaakt bij gezinsleden. Je kunt altijd recepten van een andere dag herhalen die je wel goed bevielen of kies een ander Culicool recept uit. Je krijgt toegang tot meer dan 300+ Culicool recepten, dus daar zit altijd iets lekkers tussen.

In de club geven we je ook tips hoe je kinderen mee kunt laten eten. Met wat creativiteit eten je kinderen net zo enthousiast mee.  

Zie hier hoe er een kindvriendelijke variant wordt gemaakt van de gevulde paprika:


Zie hier enkele kinderen Culicool eten:


Mag ik nooit meer brood? Dat is aan jou. Wil je afvallen, je energieker voelen, minder darmklachten? Dan is ons advies om voor 66 dagen brood te vermijden.  

Zo geef jij je lichaam een eerlijke kans om te zien wat het met je doet. Of beter: Wat het juist niet met je doet en waardoor jij je wellicht veel lekkerder gaat voelen.  

Ons advies: Ga er 100%. Voel wat het me je lichaam doet. Zie het als een mooi experiment. Sta open voor nieuwe dingen.  

En weet je, je kunt zoveel lekkere dingen eten. Wij bieden alternatieven aan, zoals bananenbrood en crackers.  

En weet je, als je eenmaal op gewicht bent en klachtenvrij bent, dan kun je de 80/20-regel regel toepassen. Doen wij ook nu. Van een stokbroodje komen wij dan niet perse aan.

Afvallen zonder het gevoel echt dingen te ontzeggen - Judith

"4,5 kilo kwijt zonder het idee van lijnen of mezelf dingen ontzeggen. Ik voel me goed en gezond bij deze manier van eten. Geen liters cola, geen bergen snoep en chocolade, het is zoveel beter voor mijn lichaam. Hierdoor merk ik ook minder stemmingswisselingen."  

Mag ik nooit meer yoghurt? Ook hier geldt,net als bij brood, dat is aan jou. Heb je buikklachten? Opgeblazen buik? Wil je er vanaf? Geef je lichaam dan een eerlijke kans door yoghurt te vermijden, want grote kans dat het daardoor komt. Ga er 100%. Voel wat het me je lichaam doet.  

Zo is het bij Nicole ook gegaan. Een maandlang geen zuivel en daarna geen buikklachten meer. Yoghurt vermijden kan dus lonen.  

Wat als ik allergisch ben voor een bepaald product? Doordat de recepten Paleo-proof, Glutenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij zijn zal je al veel minder last hiervan hebben. We eten namelijk, zoals moeder natuur het bedacht heeft en dat stelt je lichaam op prijs.  

Mocht je toch voor een bepaald product allergisch zijn. Vervang deze dan door een ander product. Je zal vast ervaring hier mee hebben. Ook kan je recepten van een andere dag nogmaals eten.  

Kom je er niet uit? Vraag het ons of de andere Culicoolers. Samen komen we zeker tot een goede oplossing.  

Mag je tussendoortjes? Ja, snacken mag, als je lichaam er om vraagt. Wij eten de gehele dag door, maar wel het juiste... Wij geven je ook toegang tot een lijst met verantwoorde tussendoortjes. Zowel a-la-minute snacks, als tussendoortjes om te maken.  

Eet je koolhydraatvrij? Met de maaltijdplannen van de Culicool TOPFIT Club vermijden we de verkeerde koolhydraten. Neem bijv. pasta, brood en rijst. Wel eten we de gezonde natuurlijke koolhydraten uit groenten en fruit, die voor de juiste energie zorgen.  

Enkele voorbeelden van koolhydraatrijke groenten zijn pompoen of zoete aardappel.  

Met Culicool eet je dus koolhydraatarm en niet koolhydraatvrij, aangezien we geloven dat je ook koolhydraten nodig hebt als brandstof.  

Hoe krijg ik jodium binnen in de Culicool lifestyle? In Nederland wordt er vaak aan brood gedacht voor je jodiuminname, maar dit is toegevoegd jodium. Beter eet je de producten waar jodium van nature in voorkomt.  

Het komt van nature voor in zeewater. Alles wat uit de zee wordt gehaald, bevat daarom een zeer belangrijke bron van jodium. Denk bijvoorbeeld naast zeewieren en algen ook aan schaaldieren en zee vissen.  

Wat te doen als je veel sport? Zijn de dagmenu's geschikt? Wil je op gewicht blijven en goede sportprestaties leveren, dan is het inderdaad goed om de menu's aan te vullen met meer koolhydraatrijke producten, zoals: Pompoen, zoete aardappel, rode bieten, pastinaak, smoothies, fruit. Zeker bij intensieve sport.  

Vul je dinermaaltijd op een sportieve dag bijvoorbeeld aan met pompoenfriet.  

Doe je meer aan krachttraining, dan is het verstandig om eiwitten aan te vullen. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Dit zijn bouwstoffen voor de spieren. Het innemen van eiwitten na een training bevorderd je herstel.  

Om het herstel te bevorderen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk deze eiwitten tot je neemt. Onze voorkeur gaat uit om een herstelsmoothie te nemen, waar zelf de hoeveelheid eiwitten, koolhydraten (fruit en groentes) en vitamines kunt bepalen.  

Wat als ik vegetarisch ben? Geen probleem. Tussen de dagmenu's zitten ook speciale vega-menu's. Ook kan je zelf het vlees en vis vervangen door extra groente of fruit waar je van houdt. Mocht je er niet uitkomen, vraag het ons en/of andere clubleden in de groep. We denken graag met je mee.  

Is de Culicool TOPfit Club alleen bedoeld om af te vallen of ook voor je gezondheid? Al onze recepten zijn lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Daardoor verdwijnen vaak vele klachten, maar je moet het zelf gaan testen. Ieder lichaam reageert anders.  

De manier zoals wij eten zorgt er inderdaad voor dat je kunt afvallen wanneer je overgewicht hebt. Sinds wij ons streefgewicht hebben behaald vallen wij niet verder af. Gelukkig maar, we willen geen sprietje worden, maar juist vol energie & kracht leven.  

Met het Culicool eten krijgt je lichaam een goede reset, zodat jij je weer topfit gaat voelen.  

Wat als ik nog trek / honger heb na de maaltijd? In principe zijn de maaltijden al een behoorlijke portie. Maar goed Ieder lichaam is uniek. Als je merkt dat het te weinig is, dan vul je het gewoon aan. Leer te luisteren naar je lichaam, zodat het goed functioneert.  

Kan de Culicool TOPFIT Club je ook helpen om van je suikerverslaving af te komen? Jazeker. We hebben al vele mensen geholpen. Neem Merel, Susanne en Barbara. Alles wat we eten is vrij van geraffineerde suikers.  

Om van je suikerverslaving af te komen is het belangrijk dat je minimaal 66 dagen op de Culicool manier eet. Je zult namelijk je hersenen moeten herprogrammeren met nieuwe eetgewoontes.  

Gemiddeld heb je daar 66 dagen voor nodig totdat iets een nieuwe gewoonte wordt. Totdat het de standaard voor je wordt en je dus niet meer naar die zoete troep grijpt. Die behoefte zal je dan veel minder hebben en is eenvoudiger om dan te weerstaan.  

Kun je meedoen als je diabetes hebt? Ja, dat kan. Wat wij zien, is dat bij Culicoolers met diabetes 2, zij veel baat hebben bij de Culicool manier van eten. Hoe dat komt? We vermijden geraffineerde suikers.

Wel halen we suikers uit natuurlijke suikers. Denk aan fruit of koolhydraatrijke groenten (pompoen of zoete aardappel). Het voordeel hiervan is dat deze niet zorgen voor enorme suikerspiegel schommelingen.  

Culicoolers Cynthia & Ingrid kregen juist meer stabiliteit.  


INGRID - “Door het Culicool eten heb ik eigenlijk geen last meer van suiker schommelingen. Ik kan nog wel eens trek hebben maar voel mij dan niet "hypo" achtig. Ik ben 6 kilo afgevallen en heb meer energie gekregen. Heel hartelijk bedankt! 

De enige manier om te zien of het voor jou werkt, is door het te gaan doen. Meet hoe je suikerspiegel erop reageert.  

Wel raden we altijd aan bij twijfel om een deskundige te raadplegen. Wij, als ervaringsdeskundigen, kunnen geen medische adviezen geven.  

Watvoor vorm heeft het product? Hoe krijg ik de recepten & het trainingsmateriaal? Alle recepten zijn heel overzichtelijk in jouw online bibliotheek te zien. Je krijgt van ons een eigen account bij ons Culicoolmember-systeem.  

Eenvoudig te bereiken via je laptop, tablet of mobiel. Stijn legt je ook uit hoe je met sneltoets op je telefoon zo in je online bibliotheek kunt komen. Voor de duidelijkheid: Het is geen ebook.  

Heb ik altijd toegang tot de recepten van de CLCL TOPFIT Club? Je hebt toegang gedurende jouw maandbetaling. Zeg je daarna je abonnement op, dan zal je toegang tot alle recepten ook vervallen. Indien clublid blijft dan behoud je toegang met jouw Culicoolmember-account tot de recepten.  

Wat kun je drinken? Mag alcohol? Beter is om geen alcohol te drinken of sowieso met mate. Als jij wat kilo's kwijt wilt raken, dan willen wij adviseren om alcohol te laten staan. Alcohol is zeer calorierijk en bevat vaak veel suikers, wat absoluut niet past binnen een gezond voedingspatroon. Het is niet zo dat je nooit meer alcohol mag, maar in het begin zouden we het afraden. Wij hebben eind 2013 twee maanden lang geen alcohol gedronken en dat voelde ontzettend goed. Nu houden wij de 80/20 regel aan. Dus op zijn tijd een lekker rood wijntje. Ga nu voor jezelf de uitdaging aan om het 30 dagen niet te doen. Houd daarbij het volgende in je achterhoofd: Alcohol zorgt ervoor dat het resultaat waar je zo hard voor hebt gewerkt vermindert.  

Bestaan de maaltijdplannen alleen uit recepten van de 7 programma’s? Ik ben namelijk al klant van jullie andere programma’s. Het maaltijdplan zal bestaan uit recepten van onze bestaande programma’s & nieuwe recepten, want iedere week komen nieuwe recepten beschikbaar.  

Ook zullen we rekening houden met seizoensproducten, zodat je gevarieerd eet en uit het seizoen. Uit het seizoen eten is vaak ook goedkoper.  

Kan ik hier ook aan meedoen als ik zwanger ben? Jazeker. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dat is exact wat wij je laten zien. Natuurlijk blijft het belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Vraagt je lichaam om meer, dan kun je zeker tussendoortjes nemen. Wij geven je vele mogelijkheden voor verantwoorde snacks.  

Raadpleeg altijd wel je verloskundige om te bepalen wat je extra aan voedingsstoffen moet binnenkrijgen.  

Zijn de maaltijden betaalbaar? Ja, dit komt o.a. doordat de maaltijden die wij je voorschrijven seizoensgebonden zijn. Producten uit het seizoen zijn nu eenmaal goedkoper.  

Ook bestaan de maaltijden uit veel groente & fruit. De prijs daarvan ligt tussen de €2 à €4 per kilo. Neem als voorbeeld een Mars, die kost je ongeveer €8 per kilo. Terwijl groente en fruit gezonder is en je meer energie voor de langere termijn zal geven. Vis kan een ingrediënt zijn wat wel duurder is. Je kunt zelf bepalen hoe vaak en hoeveel je daarvan wilt eten. Groente & fruit blijft de belangrijkste brandstof om je topfit te voelen.  

Stel jezelf ook de vraag: Hoe belangrijk vind ik mijn gezondheid? Wil ik mij slecht of top voelen? Met nieuwjaar wensen wij elkaar allemaal een goede gezondheid, omdat we dat zo belangrijk vinden... Hoe belangrijk vind jij jouw gezondheid? Je gezondheid is toch onbetaalbaar?  

Wij en de andere Culicoolers vinden van wel. Omdat we weten dat alles begint met een goede gezondheid. Hoe beter jij je voelt, hoe beter je presteert. Hoe meer je uiteindelijk ook weer verdient. Eet je daarom topfit voor een een topleven.  

 

Heb je een andere vraag? Of staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?

Dan horen we dat graag! Mail ons gerust!

Je kunt ons bereiken op:

Mail: info@culicool.nl


Je Foodbuddies,

Nicole & StijnHier doen wij het voor:


Overtuigd? Klik hier om naar de betaalknop te gaan.

Meer ervaringen lezen? Check hieronder!

Overtuigd? Klik hier om naar de betaalknop te gaan.

Meer ervaringen lezen? Check hieronder!

Luister nu naar haar ervaring in onderstaand interview:

Copyrights © Culicool